Cărți de limbă polonă

Recomandăm câteva cărți nou apărute, care pot fi utile în procesul de asimilare a limbii polone.

Wymowa Polska z ćwiczeniami
Karczmarczuk Barbara
ASOCJACJA LOGOPEDIC
Ediția a 2-a, 2012, 240 pag.

Ediția actuală a fost completată cu comentarii și sugestii rezultate în urma unor cercetări recente în domeniul lingvisticii poloneze și a experienței autoarei ca lector de glotodidactică la Universitatea „Maria Skłodowska-Curie” din Lublin.
Completările, corecturile și forma finală a acestei publicații reflectă nevoile unor medii precum centrele lingvistice universitare – atât pentru profesori cât și pentru elevi, instituțiile de predare a limbii polone ca limbă străină în țară și în străinătate, logopezii, precum și unele școli. Fiecare exemplar este însoțit de un CD cu materiale ilustrative și audio.

Polski krok po kroku A2 z płytą CD
Stempek Iwona, Stelmach Anna
POLISH-COURSES.COM

2012, 160 pag.

Manualul este dedicat atât lucrului cu profesorul, cât și studiului individual, și face parte din platforma e-polish.eu.
Fiecare exercițiu din carte este însoțit de un număr după care să poată fi găsit în versiunea online, care oferă posibilitatea verificării răspunsului sau traducerii unor cuvinte și fraze în dicționarul multimedia.

Język polski dla cudzoziemców
Pasieka Małgorzata
WYDAWNICTWO UNIWERSYTETU WROCŁAWSKIEGO

Ediția 1, 2010, 196 pag.
ISBN 978-83-229-2141-8

Această selecție de exerciții de gramatică este dedicată în primul rând studenților care încep să învețe limba polonă.
Sunt în mare parte exerciții structurale sau de alegere, ceea ce permite verificarea eficienței productive și receptive cu privire la cunoștințele de gramatică. În ultima parte a cărții apar exerciții de reconstrucție a textului, al căror scop nu este doar acela de a verifica aptitudinile gramaticale, dar și cunoștințele de vocabular.

yuki-copyright