Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Ziua Diplomației la MAE din Varșovia

În zilele 17 și 18 noiembrie, sediul Ministerului Afacerilor Externe din Varșovia se va deschide pentru vizitatori. Cu prilejul Zilei Diplomației, sărbătorite în fiecare an pe 16 noiembrie, cei curioși vor putea să vadă cum funcționează ministerul. Va fi prezentată și activitatea Institutelor Poloneze care, sub coordonarea MAE, îi prezintă pe polonezi în străinătate prin cel mai bun produs de export al Poloniei - cultura.

Ziua Diplomației la MAE din Varșovia

16 noiembrie este o dată importantă pentru Polonia - în această zi a anului 1918 Józef Piłsudski a trimis prima depeșă diplomatică către conducătorii țărilor lumii, în care-i informa despre înființarea statului polon independent. În anul 2009, pentru a comemora acest moment, dar și pentru a sublinia rolul diplomației în crearea poziției Poloniei pe arena internațională, Ministrul de Externe polonez Radosław Sikorski a declarat ziua de 16 noiembrie Ziua Diplomației.

În cadrul festivităților din acest an, din zilele 17-18 noiembrie, între orele 10.00-17.00 la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Varșovia, de pe aleea Szucha nr. 21/23, vor fi organizate Zilele Porților Deschise pentru public. Persoanele care doresc să participe la eveniment și să vadă cum funcționează ministerul, trebuie să se înregistreze pe site-ul www.msz.gov.pl începând cu 12 noiembrie. În clădirea MAE vor putea fi văzute încăperi reprezentative de la parter și primul etaj, faimoasa Sală Giedroyc și fragmente de misiuni diplomatice antebelice sau monumente pierdute în timpul războiului și recuperate de MAE pentru Muzeul Național din Varșovia.


Turul de vizitare se va încheia cu noua clădire MAE. Aici va fi prezentată activitatea Institutelor Poloneze - instituții care funcționează în cadrul MAE în întreaga lume, a căror sarcină principală este aceea de a promova cultura poloneză și diplomația publică în străinătate, inclusiv de a influența mediile artistice și formatoare de opinie locale. Vizitatorii vor putea să vorbească cu directorii institutelor poloneze, printre alții cu directorii de la New York și New Delhi. Atmosfera va fi animată cu jocuri special pregătite pentru ei.