Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Zilele Culturii Poloneze la Timișoara

O expoziție, un concert, o întâlnire cu autorul unei cărți și un spectacol-lectură cu o piesă poloneză – acestea sunt propunerile organizatorilor Zilelor Culturii Poloneze din Timișoara. Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”, în colaborare cu Institutul Polonez din București organizează a doua ediție a acestui eveniment, între 21 și 24 noiembrie 2016.

Foto: Alexandru Stancu / Institutul Polonez
Zilele Culturii Poloneze la Timișoara

Luni, 21 noiembrie, de la ora 11.30, Zilele Culturii Poloneze încep cu vernisajul expoziției  „Samaritenii din Markowa” – povestea cutremurătoare a unor oameni care și-au sacrificat viața pentru a-i salva pe vecinii lor evrei.  Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori timp de câteva săptămâni.

În aceeași zi, de la ora 12.00, va avea loc recital cu lucrări din creația lui Fryderyk Chopin. Lieduri purtând semnătura celui mai cunoscut compozitor polonez vor fi interpretate de mezzosoprana Camelia Fornwald-Docea și pianista Adriana Dogariu. La ora 16.30, politologul polonez Adam Burakowski se va întâlni cu cititorii cu ocazia apariției celei de-a doua ediții, revăzute și adăugite, a cărții sale Dictatura lui Nicolae Ceaușescu (1965-1989). Geniul Carpațiilor (Editura Polirom, 2016). Moderatorul întâlnirii va fi prof. univ. dr. Vasile Docea.

De asemenea, istoricul Adam Burakowski se va întâlni cu cititorii la librăria Cartea de Nisip, str. V.V. Delamarina nr 1, unde, începând cu ora 19:00, va povesti despre cercetarea sa, însoțit de invitați: Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez, prof. dr. Silviu Rogobete, și prof. dr.  Marcel Tolcea.

Joi, 24 noiembrie, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii, va fi prezentată piesa de teatru „Gardenia”, a dramaturgului polonez Elżbieta Chowanek, în regia lui Victor Dragoș. Spectacolul-lectură va fi susținut de studenți ai secției de actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru - Universitatea de Vest Timișoara.

Toate evenimentele vor avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timișoara.