Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Zbigniew Herbert și „Labirint cu pereții sparți”

Înainte de anul 2019, când România și Polonia vor sărbători 30 de ani de la căderea comunismului, vă invităm să cunoașteți unul dintre cei mai remarcabili poeți ai secolului XX, care pentru polonezi reprezintă o autoritate artistică excepțională și un model de conduită etică în fața regimului totalitar.

Foto: PAP/Marek Langda
Zbigniew Herbert și „Labirint cu pereții sparți”

Poezia lui Zbigniew Herbert (1924-1998) a avut o semnificație deosebită pentru persoanele aflate în legătură cu opoziția poloneză anticomunistă. Acesta le-a redat speranța miilor de oameni care l-au întâlnit în anii '80, amintindu-le cât de importantă este în viață demnitatea, precum și onestitatea și fidelitatea față de valorile mărturisite.

Pentru prima dată, românii pot descoperi acum antologia de opere a poetului, eseistului și dramaturgului polonez, cu titlul „Labirint cu pereții sparți”, publicată la Editura TracusArte. Cartea, apărută în perioada în care Polonia sărbătorește Anul lui Zbigniew Herbert, cuprinde 60 de poezii traduse de distinsul traducător de limbă polonă, prof. Constantin Geambașu.

V-o recomandăm cu drag!

Cartea poate fi cumpărată de aici >>>