Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Radio Europa Liberă în timpul Războiului Rece

Dezbatere, expoziţie, proiecţie de film. 12 martie, Facultatea de Ştiinţe Politice, Sala Negulescu, str. Spiru Haret nr. 8, Bucureşti.

Radio Europa Liberă în timpul Războiului Rece

18.00-19.15 - Panel de discuţii: Radio Europa Liberă: moştenirea sa în Europa Centrală şi impactul său astăzi (limba de lucru - engleza)

Moderator: Oana-Valentina Suciu, sociolog, profesor-asistent în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti

Participă:

Sabina Fati - redactor-şef adjunct al cotidianului „România Liberă“, fost jurnalist la Radio Europa Liberă

Sławomir Łukasiewicz - directorul Departamentului de Cercetare Ştiinţifică din cadrul Institutului polonez al Memoriei Naţionale, filiala Lublin

Prokop Tomek - istoric, coautor al expoziţiei „Vocile libertăţii: Radio Europa Liberă în timpul Războiului Rece”

Pavel Žáček - istoric, directorul Institutului pentru Studiul Regimurilor Totalitare de la Praga

 

19.15-20.00 - Deschiderea expoziţiei „Vocile libertăţii: Radio Europa Liberă în timpul Războiului Rece“

20.00 - Proiecţia filmului „Război pe calea undelor“, regia Alexandru Solomon, 2008, România, 108 min. (film subtitrat în limba engleză)

 

Expoziţia, pregătită de Institutul pentru Studiul Regimurilor Totalitare de la Praga şi de Centrele Cehe din lume pentru a marca 60 de ani de existenţă a Radio-ului Europa Liberă, prezintă istoria acestuia şi specificul său în fiecare dintre ţările care alcătuiesc Grupul de la Visegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria), precum şi în România şi Bulgaria. Expoziţia descrie impactul pe care l-a avut Radio Europa Liberă asupra evenimentelor sociale şi politice în perioada Războiului Rece.
 
Expoziţia este organizată de Centrul Ceh Bucureşti, în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, cu ocazia preşedinţiei cehe în Grupul de la Visegrad.
 
Expoziţia se află sub patronajul ambasadorilor Republicii Cehe, Ungariei, Republicii Poloneze şi Republicii Slovace.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 12-26 martie.