Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Vezi cel mai bun film european la Cluj

Considerat cel mai bun film european al anului 2018 și premiat la Cannes pentru regie, „Războiul rece” („Cold War”) în regia lui Paweł Pawlikowski va fi prezentat pe 1 martie, la cinematograful Dacia din Cluj-Napoca, în cadrul seriei de proiecții organizate de Institutul Polonez. Intrarea va fi liberă.

Foto: Łukasz Bąk
Vezi cel mai bun film european la Cluj

Pe fundalul Războiului Rece în Polonia, Berlin și Yugoslavia și Parisul anilor 1950, filmul creionează o poveste de dragoste la fel de imposibilă precum timpurile trăite de protagoniști.

Filmul în regia lui Paweł Pawlikowski, laureat cu Oscar în anul 2015 pentru filmul „Ida”, a fost premiat anul trecut la Cannes pentru regie, iar la începutul anului 2019 a obținut trei Premii Cinematografice Europene, așa-numitele Oscaruri europene (pentru cel mai bun film, pentru cea mai bună actriță și pentru regie). De asemenea, a fost nominalizat la premiile de anul acesta ale Academiei Americane de Film, adică la Oscaruri, la trei categorii: Cel mai bun regizor, Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât limba engleză și Cea mai bună imagine. 

„Războiul rece” va putea fi văzut la Cluj vineri, 1 martie 2019, la ora 17.45. Proiecția va fi precedată de o scurtă introducere despre situația politică și socială în Europa anilor '50 și '60. 

Despre războiul rece din politica acelei perioade, așa cum a fost ea trăită de locuitorii Europei Centrale și de Est, va vorbi dr. Alin Nicula de la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Intrare liberă.

Proiecția „Războiului rece” (98 min.) va avea loc pe 1 martie 2019, ora 17.45, la cinematograful Dacia (str. Bucegi nr. 11, bloc A1). Filmul este recomandat spectatorilor cu vârsta peste 15 ani.