Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Turneul Jazzpospolita în România

JAZZPOSPOLITA este o fuziune originală de jazz tradiţional şi post-rock modern. Considerată una dintre cele mai interesante formaţii ale scenei alternative poloneze, cvartetul dovedeşte o cunoaştere excelentă a muzicii contemporane, îmbinată cu o imaginaţie extrem de bogată.

Turneul Jazzpospolita în România

9 mai, ora 21.30 - Piaţa Mică, Sibiu (în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz Sibiu Jazz Festival, ediţia 42)

10 mai, ora 19.00 - Teatrul „Toma Caragiu”, str. Toma Caragiu nr. 13, Ploieşti (în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz Hot Jazz Summit, ediţia 7)

13 mai, ora 20.00 - Clubul Green Hours, Calea Victoriei nr. 120, Bucureşti

 

Partener principal: XTB România (X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A., Sucursala Bucureşti)

 

Jazzpo, aşa cum îi numesc fanii, se inspiră din genuri diferite - muzica lor este greu de încadrat într-un gen anume. Aşa cum spune Michał, lead guitar, „Sursele noastre de inspiraţie sunt atât de variate încât, uneori, este greu de înţeles cum noi patru putem cânta atât de bine împreună!”

Grupul a debutat în anul 2010 cu albumul „Almost Splendid", care a fost foarte bine primit de critici şi public în aceeaşi măsură. Turneul de promovare a albumului a însemnat aproape 50 de concerte.

Jazzpospolita a susţinut până în prezent aproape 100 de concerte, printre altele la festivalurile Open'er, Męskie Granie, Jantar Jazz, Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna (România), sau în deschiderea concertelor susţinute de Bonobo în Polonia. A fost nominalizată la categoria Artistul Anului 2010 de către redacţia portalului Muzyka.Onet, iar Programul 3 al Radio-ului polonez a numit-o „descoperirea muzicală a anului 2011."

Lansat în februarie 2012, cel de-al doilea album al formaţiei, „Impulse" (AMPERSAND RECORDS), confirmă încă o dată calitatea extraordinară a muzicii realizate de cvartet. Formaţia revine cu un material bogat ritmic, în care improvizaţiile curg mult mai lejer. „Impulse" sună mai viguros şi mai clar decât albumul de debut, fiind astfel mult mai apropiat de ceea ce Jazzpospolita prezintă în concerte.

Componenţa formaţiei:
Stefan Nowakowski - contrabas acustic, chitară bas
Wojtek Oleksiak - percuţie
Michał Przerwa-Tetmajer - chitară
Michał Załęski - clape, sintetizator

Mai multe informaţii despre Jazzpospolita găsiţi la adresa http://www.myspace.com/jazzpospolita.

Publicat: 25-05-2012

Unde şi când?

Bilete

Sibiu - intrarea liberă Ploieşti - carnete pentru festival pot fi achiziţionate de la agenţia de bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Bucureşti - 20 lei

Parteneri

Green Hours 22 Club Jazz Cafe XTB online trading Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti Sibiu Jazz Festival