Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

TR Warszawa cu „Între noi e totul bine”, la Sibiu

„Între noi e totul bine”, una dintre cele mai renumite piese de teatru polonez, jucată în ultimii ani în Polonia, va fi prezentată în cadrul ediţiei 2012 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, în cadrul secţiunii Focus Poland. Cu o sinceritate aproape brutală, autoarea piesei, Dorota Masłowska, şi regizorul Grzegorz Jarzyna, pun întrebări despre patriotism, despre legăturile noastre cu trecutul şi viitorul.

TR Warszawa cu „Între noi e totul bine”, la Sibiu

25 mai, ora 19.00 - Teatrul Naţional „Radu Stanca", bd. Corneliu Coposu nr. 2, Sibiu

Între noi e totul bine

de Dorota Masłowska
Regia: Grzegorz Jarzyna

TR Warszawa

Decorul: Magdalena Maciejewska
Costumele: Magdalena Musiał
Lumini: Jacqueline Sobiszewski
Muzica: Piotr Domiński, Grzegorz Jarzyna
Imaginea: Cókierek, Pani K.
În distribuţie: Sandra Korzeniak, Maria Maj, Magdalena Kuta, Agnieszka Podsiadlik, Aleksandra Popławska, Danuta Szaflarska, Katarzyna Warnke, Rafał Maćkowiak, Adam Woronowicz şi Lech Łotocki (voce radio)

Durata: 1 h 40 min.

Spectacol în limba polonă cu supratitrare în română, traducere de Sabra Daici.

„M-am confruntat cu generaţii: limbaje, moduri de a gândi şi funcţiona, diferite realităţi de zi cu zi pentru a scoate la lumină ceea ce este discordant, faptul că nu există cineva care poate fi descris ca «polonezul din statistici», lipsa unei platforme unde toate acestea se pot reuni şi ar putea fi descrise sub cuvântul generic «noi». Piesa conţine mai degrabă nuanţe macabre, duse la extrem, dar am senzaţia că este prima dată când spun ceva ce are potenţialul de a fi cu adevărat bun. În mod cert nu emit un mesaj direct pozitiv, dar este primul meu text în care nu am scris: «Oh, în ce ţară groaznică şi mohorâtă mai trăim şi noi!» Dimpotrivă, acesta este un mod de a afirma şi a-mi asuma faptul că sunt polonez , fapt tratat astăzi cu o ironie sarcastică  şi împroşcat cu noroi, întrucât  sunt privite, cel puţin de generaţia mea, drept un handicap, o palmă din partea destinului.”
Dorota Masłowska într-un interviu pentru ziarul Dziennik”

Foto: Kuba Dąbrowski

Foto: Kuba Dąbrowski

Spectacolul „Între noi e totul bine" este prezentat la festivalul de la Sibiu în cadrul secţiunii FOCUS POLSKA, iniţiate de Institutul „Adam Mickiewicz" din Varşovia, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.