Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Toamna Institutului, în revistă

Înainte să promovăm evenimentele Anului Nou, vă propunem să trecem în revistă câteva dintre proiectele noastre din toamna anului 2013. Mai jos puteți găsi o descriere succintă a fiecărui eveniment, însoțită de câte un video realizat de tânăra cineastă Dripal.

Foto: Ecaterina Budimir / Instytut Polski
Toamna Institutului, în revistă

Arta populară poloneză a fost adusă pe meleagurile românești în cadrul vernisajului expoziției de design de obiect Polska FOLK, între 24 octombrie-1 decembrie. Iată cum a decurs evenimentul ce ne-a adus în fața ochilor câteva piese inspirate din folclor ale artiștilor polonezi:

 

 

Evenimentul „Întâlniri cu reportajul polonez – Cu toții știm puțin despre toate”, desfășurat în octombrie și noiembrie, ne-a făcut să ne confruntăm prin intermediul reportajelor și al aprecierilor făcute de autorii acestora cu realități trecute și prezente, sociale și politice, naționale și internaționale, dar, mai presus de toate, umane:

 

 

Joc urban la Chișinău. Sâmbătă, 12 octombrie, zeci de locuitori ai orașului Chișinău au avut ocazia să participe la un joc urban conceput de doi artiști polonezi în colaborare cu câțiva studenți din Republica Moldova. Iată cu câtă veselie și voie bună s-au perindat printre punctele istorice și culturale ale Chișinăului.

 

 

De Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, un mesaj emoționant a fost transmis prin intermediul filmului polonez mut din anii '20 „Calea rușinii”, acompaniat de muzică live, la Casa Tranzit din Cluj-Napoca și în Chișinău: