Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Spectacole poloneze în stradă

Festivalul European al Spectacolului Timişoara - Festival al Dramaturgiei Româneşti (5-13 mai), este un eveniment unic în Europa, care reuneşte atât spectacole de teatru româneşti, cât şi din străinătate. Anul acesta, Polonia va fi reprezentată la festival de Teatrul Ósmego Dnia din Poznań şi Teatrul FETA din Gdańsk.

Spectacole poloneze în stradă

La secţiunea internaţională a festivalului vor fi prezentate trei spectacole de teatru polonez.

Arca / Arka, Teatrul Ósmego Dnia din Poznań
8-9 mai, ora 22.00 - Piața Victoriei, Timişoara

Prezent pentru a doua oară la Timişoara, Teatrul Ósmego Dnia revine cu un spectacol nou, care ne introduce în lumea sufletelor neliniştite şi hoinare ale lumii contemporane. Spectacolul vorbeşte despre oamenii izgoniţi de război, rupţi de origini, forţaţi să evadeze. Ei încearcă, în situaţia dată, să-şi caute o locuinţă nouă.
Această reprezentație dinamică şi cu o forţă poetică extraordinară prezintă aşadar cruzimea şi oroarea războiului. Ea este, mai presus de toate, o metaforă a timpurilor noastre.

Bucătarii buclucași. Odisee gastronomică / Garkotłuki. Odyseja gastryczna, regia Piotr Chlipalski, Teatrul FETA din Gdańsk

10 mai, ora 18.00 - Parcul Civic, lângă Sala 2 a Teatrului Național, Timişoara

O istorie a omenirii inspirată din cultura populară, bazată pe o metaforă gastronomică. Un spectacol pictural prin simplicitatea sa. O poveste despre viață și Apocalipsă.

 

Firul Ariadnei / Nić Ariadny, regia Elwira Twardowska, Teatrul FETA din Gdańsk

11 mai, ora 18.00 - Parcul Civic, lângă Sala 2 a Teatrului Național, Timişoara

Titlul spectacolului se inspiră din tabloul omonim al artistului polonez Waldemar Marszałek, a cărui creaţie stă la baza întregii reprezentaţii. Spectacolul trimite la simbolul mitologic al căutării neîncetate a unui drum în viaţă. Personajele din spectacol, asemeni celor din tablou, se deplasează în spaţiul jocului, înconjuraţi fiind de o aură grotescă şi suprarealistă asemănătoare celei care emană din operele artistului.