Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Thesaurus Poloniae - programul de burse

Thesaurus Poloniae este un program de burse, de trei luni, al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional din Polonia, realizat de Centrul Internaţional de Cultură de la Cracovia din toamna anului 2009. Programul se adresează oamenilor de ştiinţă străini, cercetători ai culturii, istoriei şi patrimoniului multicultural al Poloniei şi Europei Centrale. Recrutarea pentru ediția a 7-a durează până la 18 ianuarie 2015.

Thesaurus Poloniae - programul de burse

Thesaurus Poloniae cuprinde două categorii: Programul Senior, pentru profesori şi conferenţiari cu titlul de doctor, şi Programul Junior, pentru doctoranzi. Până în momentul de faţă au avut loc 5 ediţii ale programului, la care au participat 49 de oameni de ştiinţă din 25 ţări.

Persoanele calificate pentru program primesc o bursă lunară în valoare de cca. 770 euro, pentru programul Senior, sau de cca. 550 euro pentru programul Junior, precum şi un grant de cca. 330 euro, acordat la plătirea primei burse, pentru achiziţionarea de cărţi şi materiale ştiinţifice adiţionale. Centrul Internaţional de Cultură facilitează participanţilor la program accesul la propria bibliotecă, precum şi înlesneşte acestora accesul la arhivele şi bibliotecile, precum şi la ofertele educaţionale şi de cercetare ale instituţiilor ştiinţifice şi culturale din Cracovia. Bursierii beneficiază, de asemenea, de o locuinţă complet utilată, în centrul oraşului.

Centrul Internaţional de Cultură organizează în fiecare an două sesiuni de selecţionare a bursierilor,  la finalul cărora sunt acordate câte şase burse.

Persoanele interesate de aplicarea pentru bursa Thesaurus Poloniae sunt rugate să trimită pe adresa Centrului Internaţional de Cultură următoarele documente: CV, recomandare de la doi îndrumători ştiinţifici în cazul aplicării pentru Programul Junior, precum şi un eseu în care să fie prezentat fundamentul programului de cercetare care urmează a fi realizat pe perioada şederii la Cracovia (până la 500 cuvinte). Despre valabilitatea aplicaţiei decide data timbrului poştal.

Pentru obţinerea mai multor informaţii, vă rugăm scrieţi la adresa de e-mail thesaurus@mck.krakow.pl.