Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Teatrul polonez pe scenele Bucureștiului

În această toamnă, spectatorii din România vor putea să cunoscă mai bine dramaturgia poloneză. Mulțumită colaborării Institutului Polonez din București cu partenerii locali, aceștia vor putea viziona, printre altele, spectacole în vizită, premiere ale unor piese poloneze și spectacole-lectură. Toate evenimentele se desfășoară în cadrul aniversării de a 250 de ani de teatru de stat în Polonia.

Teatrul polonez pe scenele Bucureștiului

Spectacolul „Între noi e totul bine” de Dorota Masłowska a deschis noua stagiune a Teatrului Național din București. Piesa a fost pusă în scenă de Radu Afrim, iar primele cronici au fost extrem de entuziaste. Traducerea textului a fost realizată de Sabra Daici, cu sprijinul Institutului Polonez.

La data de 13 octombrie, publicul din București va avea ocazia să vadă cum interpretează polonezii operele Dorotei Masłowska, când piesa ei - „Un cuplu de români amarâți, vorbitori de polonă” - în regia Agnieszkăi Glińska, va fi prezentată de către Teatrul Studio din Varșovia. Piesa va fi jucată la Teatrul Odeon, în cadrul festivalul internațional Fest(in) pe Bulevard din București. În cadrul aceluiași festival publicul va cunoaște trei drame poloneze noi. Invitat special va fi Malina Prześluga, reprezentantă a școlii poloneze de dramaturgie pentru copii, care va prezenta piesa „Cel mai mic bal din lume”.

La sfârșitul lunii octombrie, în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT), cel mai de seamă eveniment de acest gen din București, Piotr Gruszczyński - critic, dramaturg și colaborator apropiat al lui Krzysztof Warlikowski va susține o conferință despre memorie în teatrul polonez. Va povesti cum a luat naștere spectacolul (A)pollonia, care va fi proiectat în cadrul festivalului.