Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Teatru de stradă: „Salto Mortale”

Teatrul Strefa Ciszy din Polonia prezintă la Târgu Mureş şi la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru, spectacolul „Salto mortale” - spectacol de circ negru pentru şase piane şi doisprezece performeri. „Salto mortale” este o poveste despre uitare, o condiţie necesară pentru ca societatea modernă să depăşească trauma războiului.

Teatru de stradă: „Salto Mortale”

27 mai, ora 22.30 - Piaţa Teatrului, Târgu Mureş

29 mai, ora 22.30 - Piaţa Mare, Sibiu

SALTO MORTALE

Regia: Adam Ziajski, Idit Herman

Teatrul Strefa Ciszy

Salto mortale este inspirit de o poveste neobişnuită de la sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial când soldaţii sovietici au prădat oraşul german Stettin (în prezent, Szczecin în poloneză) şi au luat ca pradă de război sute de piane pentru a le trimite în URSS. Kilometri de piane înghesuite au aşteptat să fie transportate pe calea ferată. Totuşi, din motive necunoscute, acestea nu au plecat niciodată. Au fost abandonate şi uitate, s-au degradat treptat în timp până s-au ruinat cu totul, luând cu ele o parte din memoria oraşului  şi din vechea orânduire şi cultură. Fiecare dintre ele reprezenta o tragedie umană individuală şi toate la un loc - profanate şi părăsite - au devenit un simbol al culturii devastate de monstruozităţile războiului.

O poveste despre uitare, o condiţie necesară pentru ca societatea modernă să depăşească trauma războiului.

Spectacolul „Salto Mortale" este prezentat la festivalul de la Sibiu în cadrul secţiunii FOCUS POLSKA, iniţiate de Institutul „Adam Mickiewicz" din Varşovia, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.