Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Tadeusz Mazowiecki s-a stins din viață

Primul prim-ministru al Poloniei necomuniste a murit la vârsta de 86 de ani. După căderea comunismului în 1989, guvernul condus de el a realizat reformele-cheie care au transformat Polonia într-o țară democrată cu economie de piață.

Tadeusz Mazowiecki s-a stins din viață

„A fost unul dintre părinţii libertăţii şi independenţei poloneze”, după 50 de ani de comunism, a declarat pentru postul de radio TOK FM ministrul de externe Radosław Sikorski.

Tadeusz Mazowiecki s-a născut la 18 aprilie 1927 şi a fost un scriitor, ziarist, filantrop şi om politic de orientare creştin-democrată din Polonia. Mazowiecki a fost liderul mişcării „Solidaritatea” şi primul premier necomunist din Europa Centrală şi de Est de după al Doilea Război Mondial.