Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Szymanowski Quartet, la Festivalul SoNoRo

Unul dintre cele mai carismatice ansambluri muzicale din generația tânără, cvartetul polono-ucrainean Szymanowski Quartet participă cu două concerte în cadrul Festivalului SoNoRo. Concertul de la sediul BNR din București este destinat specialiștilor din lumea muzicală, iar cel din Iași este deschis publicului larg.

Szymanowski Quartet, la Festivalul SoNoRo

19 noiembrie, ora 19.00 - Banca Națională a României, str. Lipscani nr. 25, București
20 noiembrie, ora 19.00 - Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, str. Păcurari nr. 4, Iași

Fondat în Varșovia, în 1995, Cvartetul Szymanowski a devenit curând unul dintre cele mai cunoscute cvartete de coarde din această generație.

Programele sofisticate pe care le prezintă, într-un echilibru perfect între intelect și pasiune, au făcut ca cei patru muzicieni din cvartetul Szymanowski să fie invitați la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri din Europa, Statele Unite ale Americii, Asia, Australia și America de Sud precum Schleswig-Holstein și Rheingau, Mozartfest Würzburg, Bregenz și Schwetzingen, sau Niedersächsische Musiktage.

În 2008, Cvartetul a pus bazele Festivalului de Muzică de Cameră Lviv din Ucraina.

Printre sălile unde au putut fi urmăriți până în prezent se numără Carnegie Hall din New York, Wigmore din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Musikverein din Viena, Konzerthaus din Berlin, Louvre din Paris sau Konzerthaus din Stockholm.

Alături de repertoriul clasic-romantic, cvartetul prezintă și un program de muzică contemporană, printre compozitorii lor preferați numărându-se Magnus Lindberg, Elena Kats-Chernin, Philip Cashian, Thomas Larcher sau Andrew Toowey.

Cei patru muzicieni ai Cvartetului Szymanowski sunt Andrei Byelov, Grzegorz Kotów, Vladimir Mykytka și Marcin Sieniawski.

În program:
Franz Schubert (1797-1828)
Cvartet de coarde nr. 6 în Fa minor, op. 80
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Cvartetul nr. 2, op. 56
Franz Schubert (1797-1828)
Der Tod und das Mädchen - Fata și Moartea

Publicat: 21-11-2012

Unde şi când?

Bilete

București - acces pe bază de invitație | Iași - 20 RON bilet întreg, 10 RON bilet redus, bilete disponibile pe www.eventim.ro

Parteneri

Festivalul SoNoRo