Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

#StămAcasăȘiCitim

Pentru că acum mulți dintre noi lucrăm de acasă, unde suntem nevoiți să rămânem pentru o perioadă, vă propunem să profităm de acest timp și să-l dedicăm unei activități plăcute: lectura! Recomandările noastre vin, desigur, din literatura polonă tradusă în limba română. #StămAcasăȘiCitim!

#StămAcasăȘiCitim

Partea bună este că, pentru a achiziționa anumite cărți, nu trebuie să ieșiți din casă, multe fiind disponibile în formatul ebook.

„MORFINA. VARȘOVIA 1939: FEMEI, DROGURI ȘI TRĂDARE”, SZCZEPAN TWARDOCH

Începem seria cu „Morfina. Varșovia 1939: femei, droguri și trădare” de Szczepan Twardoch, care prezintă la începutul cărții un peisaj ce poate fi asociat celui din zilele noastre: străzi goale, sentimentul fricii, goana după hrană.

Cartea descrie fidel Varșovia în anii războiului și luptele interioare ale protagonistului, aflat în căutarea identității. Fascinant este nu doar stilul său de viață boem și libertin, ci și vocea feminină care îl însoțește pe tot parcursul romanului, controlându-i destinul.

Szczepan Twardoch este unul dintre cei mai apreciați scriitori polonezi contemporani, fiind premiat și nominalizat la numeroase premii literare importante din țară. Popularitatea sa a făcut ca multe mărci din Polonia, precum cele de mașini, să dorească a fi ambasadorul lor.

Cumpără online >>>

 

„RĂTĂCITORII”, OLGA TOKARCZUK

Distinsă cu prestigiosul premiu The Man Booker Prize în 2018, romanul „Rătăcitorii”/„Bieguni” al scriitoarei poloneze Olga Tokarczuk este destinat fiecărui călător al secolului XXI, care schimbă avion după avion în diferite aeroporturi și vizitează noi țări, observând pe fereastrele trenurilor peisajele care se succed cu rapiditate.

Călătorul și fenomenele care îl însoțesc de-a lungul voiajului, precum neliniștea, agitația sau deplasarea, reprezintă temele principale ale romanului. 

Olga Tokarczuk este o autoare consacrată și recunoscută la nivel internațional, apreciată de critici și adorată de o mulțime de cititori. În 2019 a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură, pe anul 2018, cărțile sale fiind traduse în 37 de limbi de 94 de traducători din întreaga lume, inclusiv în limba română.

Cea mai populară carte a acestei excelente autoare este „Străveacul și alte vremi”/„Prawiek i inne czasy” (publicat în 2002 în română), care are 29 de versiuni lingvistice.

Versiunea Ebook >>>

Cumpără online >>>

 

„BUCUREŞTI. PRAF ŞI SÂNGE”, MAŁGORZATA "MARGO" REJMER

Fascinată de România, Małgorzata Rejmer a cuprins în volumul „Bucureşti. Praf şi sânge” o serie de reportaje despre Bucureşti şi societatea românească. Cartea a stârnit interesul multor polonezi din tânăra generație pentru România și i-a provocat să vadă cu proprii ochi Bucureștiul atât de magic și plin de contraste încât nu lasă pe nimeni indiferent. Rejmer a încercat să înţeleagă sufletul românesc şi felul în care acesta a fost influenţat de istoria, cultura şi tradiţia locală, oferind o analiză proaspătă şi profundă, din perspectiva unui străin, asupra trecutului şi prezentului.

Versiunea Ebook >>>
Cumpără online >>>

 

MERCEDES-BENZ, PAWEŁ HUELLE

Pasionaților de mașini le recomandăm romanul „Mercedes-Benz” al lui Paweł #Huelle.

Dintr-un Fiat mic, de unde ia lecții de șofat, autorul ne relatează istoria fascinantă a familiei sale prin intermediul mașinilor pe care le-a avut.

Rolul acestora, și mai ales Mercedesul bunicului, este prezentat pe fundalul unui secol îmbinat cu povești pline atât de umor, cât și de tragism din orașul de la Marea Baltică – Gdańsk.

Ebook >>>

 

„VRĂJITORUL” / „WIEDŹMIN” / ”THE WITCHER”, ANDRZEJ SAPKOWSKI

Cunoaște-l pe Witcher, vânătorul de monștri Geralt din Rivia, din seria de cărţi „Vrăjitorul” - „Wiedźmin” scrise de autorul polonez Andrzej Sapkowski.

Cele cinci cărţi au inspirat apariția jocului polonez de calculator extrem de popular, „The Witcher”, precum şi a serialului Netflix (cu Henry Cavill în rol principal, cunoscut pentru rolul lui Superman), care a avut premiera în anul 2019. Volumele din cadrul seriei sunt traduse în limba română, aşa că descoperă lumea extrem de fascinantă a vrăjitorului! 

Literatura pe care o scrie Andrzej Sapkowski de peste două decenii are mare succes în Polonia şi în străinătate, iar cărţile sale se vând în milioane de exemplare.

Faima i-a adus-o seria „Vrăjitorul” („Wiedźmin”), cunoscută sub titlul „The Witcher” şi popularizată la scară largă datorită seriei de jocuri video cu acelaşi nume, care se bucură de un succes răsunător.

???? Cumpără online:
Seria Witcher: https://nemira.ro/pachet-witcher-5-vol-ed-2019

???? Ebook-uri:
Ultima dorință (Seria Witcher, partea I): https://nemira.ro/ultima-dorinta-seria-witcher-partea-i-ebook

Sabia destinului (Seria Witcher, partea a II-a): https://nemira.ro/sabia-destinului-seria-witcher-ebook

Sângele elfilor (Seria Witcher, partea a III-a): https://nemira.ro/sangele-elfilor-seria-witcher-ebook

Vremea disprețului (Seria Witcher, partea a IV-a): https://nemira.ro/vremea-dispretului-seria-witcher-partea-a-iv-a-ebook

Botezul focului (Seria Witcher, partea a V-a): https://nemira.ro/botezul-focului-ed-2019-ebook-seria-witcher-partea-a-v-a

#StămAcasăȘiCitim

Publicat: 17-03-2020

Unde şi când?