Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Spectacolul PERSONA. MARILYN în cadrul REFLEX 2

Unul dintre cele mai bune spectacole ale Teatrului Dramatic din Varşovia, în regia lui Krystian Lupa, unul dintre cei mai mari regizori europeni, la Bienala Internaţională de Teatru REFLEX 2 din Sfântu Gheorghe.

Spectacolul PERSONA. MARILYN în cadrul REFLEX 2

19 martie, ora 19.00 / 20 martie, ora 16.00 - Casa de Cultură, Sala Mare, str. Kossuth Lajos nr. 13, Sfântu Gheorghe

 

REFLEX este un concept de festival teatral cu deschidere regională programată, în sensul că selecţia Bienalei propune o viziune asupra fenomenelor teatrale, din ultimele două stagiuni, din Europa Centrală şi de Est, faţă în faţă cu noile tendinţe ale teatrului din Europa Occidentală.

„Andy Warhol spunea despre filmele sale că au ca subiect personalitatea umană – nu povestesc soarta individului, ci prezintă personalitatea în inefabilul ei. Aşadar, când ai ca subiect persoana, este mai dezirabil a privi decât a povesti." – a consemnat regizorul polonez Krystian Lupa, în timpul repetiţiilor la spectacolul Persona. Marilyn.

Mai mult un idol decât femeie în carne şi oase – deşi în toate apariţiile sale reprezenta carnalitatea –, Marilyn Monroe nu părea să fi deţinut controlul asupra forţelor care au creat-o, au transformat-o într-un obiect erotic dorit, i-au influenţat relaţiile de cuplu şi, într-un final, i-au adus sfârşitul.

Krystian Lupa a câştigat în 2009 Marele Premiu European pentru Teatru, semn de recunoaştere a impresionantei sale creaţii regizorale, a cărei mare provocare a fost munca intensă cu actorul, construirea minuţioasă a personajelor, odată cu reconstruirea spaţiilor de joc – o provocare prezentă şi în acest spectacol. Teatr Dramatyczny este unul dintre cele mai interesante teatre poloneze de după Al Doilea Război Mondial, care şi-a câştigat reputaţia prin excepţionale prestaţii actoriceşti, pe partituri dramatice contemporane de referinţă.

DISTRIBUŢIA:

MARILYN – Sandra Korzeniak

PAULA – Katarzyna Figura

ANDRE – Piotr Skiba

GREENSON – Władysław Kowalski

FRANCESCO – Marcin Bosak

ANTROPOLOGUL – Henryk Niebudek

SALZMAN – Agnieszka Wosińska

MARELE MAGICIAN – Paweł Miśkiewicz

CARUSO – Agnieszka Roszkowska

DIRECTORUL – Krzysztof Dracz

GABRIEL BALTHASAR – Andrzej Szeremeta

OPERATORUL – Marcin Tyrol

ADEPŢII – Adam Graczyk, Małgorzata Maślanka, Jolanta Olszewska

GRID – Marek Lisik

 

MUZICIENI – Magdalena Bojanowicz (cello), Anna Sikorzak-Olek (harp), Barbara Skoczyńska (percussion instruments), Dariusz Pogłud (double bass), Krzysztof Zbijowski (clarinet)

SOUND DESIGN – Andrzej Brzoska

 

Regia: Krystian Lupa

Scenariul şi scenografia: Krystian Lupa

Muzica: Paweł Szymański

Costumele: Piotr Skiba

Asistent dramaturgie: Marcin Zawada

Video: Jan Przyłuski

Foto: Katarzyna Pałetko

Efecte speciale: Piotr Krzyczmonik

Şef producţie: Małgorzata Cichulska

Asistent regie: Katarzyna Kalwat

Asistent scenografie: Jan Polivka

Ingineri lumini: Krzysztof Solczyński, Rafał Rudkowski

Inginer sunet: Piotr Mastalerski

Regia technică: Tomasz Karolak

Sufleur: Jaga Dolińska, Krzysztof Sierociński

 

Imagini din spectacol pot fi găsite aici.

Informaţii despre bilete, pe siteul Reflex2.