Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Sertarul Wisławei Szymborska

Astăzi, 1 februarie 2013, când se împlinește un an de la dispariția poetei poloneze Wisława Szymborska, Fundația „Wisława Szymborska”, împreună cu Muzeul Național din Cracovia deschid în Casa Szkołaski expoziția intitulată „Sertarul Wisławei Szymborska”.

Sertarul Wisławei Szymborska

În „Sertar” se află piese de mobilier din salonul Poetei, o parte din cărțile acesteia, precum și scrinul cu 36 de sertare, proiectat de însăși W. Szymborska. Sunt expuse manuscrise, colaje realizate de W. Szymborska, precum și obiecte din colecția de curiozități. Pe pereți se află fotografiile Poetei și elemente decorative din apartamentul acesteia. Un loc aparte în expoziție îl au exponatele multimedia, printre altele un telefon special în difuzorul căruia, după declanșare, poate fi auzită vocea Poetei citindu-și versurile – dar nu numai.

Spațiul expozițional este legat de o sală destinată întâlnirilor  - dedicată, printre altele, creației Poetei. „Sertarul” nu are caracterul unei „camere memoriale” sau al unui „muzeu al unei mare personalități”, ci este gândit ca un loc accesibil tuturor, în care fiecare să poată descoperi în ce a constat fenomenul Szymborska – ca poetă și persoană.