Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Seară Nobel la Institutul Polonez

Vino pe 10 decembrie să sărbătorim împreună acordarea premiului Nobel scriitoarei poloneze Olga Tokarczuk. Vă invităm la transmisiunea ceremoniei, la un tort Nobel și o seară plină de surprize!

Seară Nobel la Institutul Polonez

Anul acesta, Olga Tokarczuk s-a alăturat grupului de laureați polonezi ai premiului Nobel. Alături de Henryk Sienkiewicz, Władysław Reymont, Czesław Miłosz și Wisława Szymborska, s-a aflat printre cei mai renumiți scriitori din lume.

Ceremonia decernării Premiilor Nobel se desfășoară în fiecare an pe 10 decembrie, la Stockholm, în ziua morții lui Alfred Nobel. În aceeași zi, la Oslo este acordat premiul Nobel pentru pace. 
Dacă doriți să urmăriți împreună cu noi ceremonia de acordare a celui mai important premiu din lume, vă invităm la Institutul Polonez pentru o seară Nobel!

Împreună cu lectorii de limba polonă de la Universitatea din București am pregătit multe surprize pentru această zi. Seara, al cărei personaj principal va fi Olga Tokarczuk, va fi o ocazie pentru a cunoaște laureații polonezi ai premiului Nobel, pentru a afla mai multe despre premiu, precum și de a participa la quizuri cu premii și a sărbători împreună.
Îi așteptăm pe iubitorii de literatură, de la ora 17.00, cu gustări delicioase, ceva de băut și un tort Nobel! 

PROGRAMUL SERII NOBEL:

17:00 – deschiderea
17:30 – începutul transmisiei galei de decernare a premiilor Nobel. Între timp, aflăm câteva curiozități despre istoria acestui premiu. 
aprox. 18:20 – acordarea premiului Nobel, pentru anul 2018, Olgăi Tokarczuk 
18:45 – „Cunoaște-o mai bine pe Olga Tokarczuk” – câteva curiozități pregătite de Marina Ilie, profesor la Universitatea din București
19:15 – „Laureați polonezi ai premiului Nobel” - prezentare despre laureații polonezi ai premiului
19:40 – partea neoficială, cu surprize

Pe 10 decembrie 2019, de la ora 17.00, vă așteptăm la sediul Institutului Polonez, str. Popa Savu 28 din București. 

Vrei să afli mai multe despre cea mai recentă laureată poloneză a premiului Nobel, vrei să-i cunoști creația? În mediateca noastră avem cărțile Olgăi Tokarczuk, atât în limba polonă, cât și în română. Vă încurajăm să le citiți! 

Despre mediateca >>>

Facebook event >>>