Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Rezultatele concursului pentru tinerii traducători

Cei mai buni tineri traducători din limba polonă în limba română au fost distinși cu premiile concursului național pentru studenți, organizat de Departamentul de Filologie Rusă și Slavă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București și Institutul Polonez din București.

Rezultatele concursului pentru tinerii traducători

Premiile au fost acordate la sfârșitul lunii mai, în timpul Zilei Poloneze care s-a desfășurat în cadrul Săptămânii Culturilor Slave.

Laureații concursului au fost:

Locul I ex aequo – două premii în valoare de 400 de euro: Florentina-Ionela Cîlțea (Universitatea din București) și Mihaela Furnică (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași)

Locul al II-lea – un premiu în valoare de 200 de euro: Petrică Nițoaia (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași)

Locul al IIII-lea – premii în obiecte: Emilia Mirela Tcaci (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) și Alexandra Pătrău (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași).

Se cuvine să subliniem buna cunoaștere a limbii polone, precum și nivelul ridicat al traducerilor realizate de participanții la concurs. Lucrările înscrise în concurs au fost evaluate de către remarcabilii traducători ai literaturii polone în limba română, cu o bogată experiență în domeniu, care sunt, totodată, reputați poloniști: conf. dr. Cristina Godun și prof. dr. Constantin Geambașu, de la Universitatea din București.

Încă o dată, felicitări laureaților concursului!