Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Scufița Roșie din Polonia, la Țăndărică

Cine dintre noi nu cunoaște povestea fraților Grimm despre Scufița Roșie și Lupul cel Rău, care s-a deghizat în bunică? Se pare că această istorie este atât de cunoscută încât nu mai poate surprinde pe nimeni. Dar dacă o prezinți în realitatea de azi, va primi o nouă semnificație. Versiunea nouă a vechiului basm, pregătită de Teatrul de Păpuși și Actori din Wałbrzych, va fi prezentată în cadrul Festivalului ImPuls la București.

Foto: K. Kołowicz
Scufița Roșie din Polonia, la Țăndărică

Spectacolul urmează formula unei călătorii. Mihalinca, o micuță rebelă care se autointitulează Scufița Roșie, călătorește printr-o pădure demonică care se dovedește a fi o sursă de cunoaștere. Fetița, în drum spre bunica ipohondră, întâlnește personaje din basme diferite: un Urs bătrân adormit, pitici care fug de la Albă-ca-Zăpada cea nesuferită, Fata cu Chibrituri - o piromană care provoacă incendii în glumă, Lupul răcit, Baba Cloanța care uită lucruri și Pădurarul pedant Ion Muscă. Fiecare dintre personaje aduce ceva valoros în lumea Mihalincăi.

O ajută să înțeleagă cât de important este respectul față de ceilalți, cât de periculos poate să fie focul, care sunt efectele lăcomiei și contactului cu necunoscuții. Regia urmează convenția unui cabaret: gaguri, umor absurd, construcții comice, scene interpretate simultan, interacțiune cu publicul. Scenografia suprarealistă, în alb și negru, asemănătoare unui thriller, armonizează cu cântecele amuzante. Toate acestea transformă spectacolul într-o formă de amuzament excepțională, atât pentru copii, cât și pentru adulți. 

Spectacolul cu suprătitrare în limbă română.

Scenariul și regia: Jerzy Jan Połoński
Scenografia și costumele: Marika Wojciechowska
Muzica:  Michał Kowalczyk
Coregrafia:  Jarosław Staniek
Pregătirea vocală:  Małgorzata Jaworska-Kaczmarek
Distribuție:
Anna Jezierska
Sylwia Nowak / Natalia Wieciech
Jakub Grzybek
Paweł Pawlik

Durată:  75 minute