Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Școala Poloneză de Afiș la Iași

Economia formelor, scrierea novatoare, fantezia, ironia și capacitatea extraordinară de a sintetiza realitatea sunt caracteristici care, în urmă cu șaizeci de ani, făceau celebru afișul polonez în întreaga lume. Despre maniera în care această formă a artei poloneze descrie lumea într-un mod contemporan vă puteți convinge vizitând expoziția „Afișul Polonez Contemporan / Trei Perspective” între 9 și 31 mai, la Muzeul de Artă din Iași.

Școala Poloneză de Afiș la Iași

Afișele având un mesaj foarte puternic rămân până astăzi o specialitate a artei poloneze. Cele mai bune tradiții ale celebrei Școli Poloneze a Afișului, unul dintre fenomenele artei contemporane, sunt continuate, printre alții, de trei graficieni de excepție - Ryszard Kajzer, Łukasz Kliś și Sebastian Kubica. La invitația Institutului Polonez din București, aceștia au ales 48 de lucrări realizate de ei și cuprinse apoi în expoziția intitulată „Afișul Polonez Contemporan / Trei Perspective”, prezentată în colaborare cu Palatul Culturii și Muzeul de Artă din Iași .

Fiecare dintre cei trei artiști și-a dezvoltat propriul stil, ușor de recunoscut încă de la prima vedere. Ryszard Kajzer se remarcă prin picturalitatea și ingeniozitatea în folosirea literelor, Łukasz Kliś - prin precizia desenului, amintind de tehnologizarea lumii contemporane, iar Sebastian Kubica – prin combinația dintre liniile clare, expresive și culorile intense. Acești creatori, ale căror lucrări pot fi văzute la Iași, au fost premiați în repetate rânduri în cadrul unor concursuri artistice naționale și internaționale și fac parte din generația de mijloc a celor mai interesanți reprezentanți ai Școlii Poloneze a Afișului.

Vernisajul expoziției „Afișul Polonez Contemporan / Trei Perspective” va avea loc pe 9 mai, ora 18.00, la Muzeul de Artă din Iași, aflat în frumoasa clădire a Palatului Culturii (Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1).

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)