Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Școala de vară - patrimoniul evreiesc

Asociația "Brama Grodzka - Teatr NN" din Lublin are plăcerea de a anunța începerea recrutării participanților pentru prima ediție a școlii de vară "Memory - Place - Presence", care se va desfășura în perioada 23.06-02.07.2015. Programul este destinat studenților vorbitori de limbă engleză și persoanelor a căror profesie este legată de viața și patrimoniul comunității evreiești. Anul acesta vor putea beneficia de program douăzeci de participanți.

Foto: Mariusz Cieszewski / MFA Poland
Școala de vară - patrimoniul evreiesc

Programul se concentrează pe transmiterea de cunoștințe despre viața și patrimoniul evreilor polonezi, bazându-se pe exemplul comunității din Lublin și împrejurimi. Cursurile (conferințe, ateliere, discuții) vor fi structurate în jurul următoarelor teme:

-          istoria evreilor polonezi punându-se accent pe comunitatea din zona Lublin,

-          patrimoniul cultural al localităților sztetl, orășele caracterizate de aspectul multicultural, unde de cele mai multe ori populația majoritară era cea evreiască

-          idiș, limba ebraică și polonă ca limbi care au contribuit împreună la crearea unei culturi evreiești locale,

-          biografii ale evreilor din secolul al XX-lea,

-          Holocaustul și consecințele acestuia asupra regiunii,

-          educația și memoria.

În cadrul programului participanții vor avea ocazia să viziteze Muzeul de Istorie a Evreilor Polonezi POLIN, Institutul pentru Istoria Evreilor din Varșovia, fostul lagăr de concentrare Majdanek, fostul lagăr de exterminare din Bełżc și de asemenea, să facă o excursie de trei zile în împrejurimile orașului Lublin pentru a se familiariza cu patrimoniul orășelelor sztetl. Mai multe detalii în legătură cu programul puteți găsi pe pagina: www.summerschool.teatrnn.pl.

Formularele de înscriere completate trebuie trimise la adresa: summerschool@tnn.lublin.pl până pe data 1 martie.