Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Școala de film din Łódź la ClassFest 2015

La ediția din acest an a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru din Chișinău, Polonia este reprezentată de studenți la actorie ai Școlii Naționale Superioare de Film, Televiziune și Teatru din Łódź. În cadrul festivalului va fi prezintat spectacolul „Filigran”, după romanul omonim de Iosif Brodski, în regia lui Marcin Brzozowski.

Foto: Marcin Brzozowski
Școala de film din Łódź la ClassFest 2015

Școala Naţională Superioară de Film, Televiziune și Teatru din Łódź este una dintre cele mai vechi instituții de film din lume, pregătind specialiști în domeniul filmului, televiziunii, fotografiei și actoriei. Absolvenții acestei instituției activează în calitate de regizori de teatru, regizori de imagine, animatori, fotografi, scenariști, editori, manageri de producție și actori. Un accent deosebit în instruirea studenților se pune pe activitățile practice, bineînțeles susținute de cursurile teoretice de istorie a artelor și cultură. 

FILIGRAN de Iosif Brodski

Regia ▪ Marcin Brzozowski

Selecția muzicală ▪ Nino Rota

Distribuția

Anna Bieżyńska, Anna Bolewska,  Oskar Borkowski,  Karolina Bruchnicka, Jakub Gola, Patryk Kabała, Paulina Lasota, Jakub Matwiejczyk, Zuzanna Pawlak, Jan Raubo, Paulina Walendziak, Mateusz Więcławek

Filigran relatează o călătorie la Veneția în compania lui Iosif Brodski - ghid, maestru și profesor. Drept hartă este folosită lucrarea Fondamenta degli incurabili. Cartea a fost scrisă de Brodski în perioada în care era conștient de boala lui incurabilă de inimă, dar și de dragostea lui, la fel de incurabilă, pentru Veneția - orașul bolnav și condamnat la moarte la fel ca și el. Piesa impresionează prin felul uimitor în care acest genial scriitor ne învață să cunoaștem lumea. 

Durata spectacolului:  45 minute.