Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi

Doi tineri muzicieni din Polonia și România: Lilianna Zalesińska (voce) și Mihai Murariu (pian) vor prezenta la București, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi, un program cu lucrări aparținând unor compozitori polonezi și români.

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi

Ora 17.00

Aula Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România

Ciclul „Invitați de marcă”

Lilianna Zalesińska – mezzosoprană

Mihai Murariu – pian

 

Program:

Paweł Szymański – Drei Lieder nach Trakl

Pascal Bentoiu – Două cântece din ciclul Cinci cântece pe versuri de Nina Cassian, op. 11

  1. Poetul și marea
  2. Obârșii

Andrzej Panufnik – Two vocalises din Hommage a Chopin

George Balint – „De Hebdomadibus” pentru mezzosoprană și pian

Alicja Gronau – „Zwei selbstverfasste Lieder” pentru mezzosoprană și pian (Das BadauernDas Schmerz)

 

Mezzosoprana Lilianna Załesinska este o voce foarte activă în aria muzicii contemporane. În 2011 şi 2012 a participat în cadrul deschiderii Toamnei Varşoviene, cel mai vechi festival de muzică contemporană din Europa. Acolo a cântat alături de cele mai bune orchestre din Polonia: Orchestra Naţională Radio condusă de Pierre Andre Valadé (2011) şi Orchestra Filarmonicii din Varşovia dirijată de Pascal Rophé (2012). Cele două apariţii pe scenă au fost primite cu mult entuziasm. Mezzosoprana a cântat lucrări în primă audiţie, de asemenea, la festivaluri precum Jeunesse Österreich, Festival für Junge Zeitgenössische Musik din Vienna, KomponistInnen Marathon Festival Vienna - pe durata căruia a interpretat pe scene precum Konzerthaus, Kunsthalle şi Haus der Musik – şi la mai multe ediţii ale festivalului Musica Moderna Łódź din Polonia. Lilianna Załesinska are un rol important în viaţa muzicală contemporană din Polonia, primind frecvent de la compozitori lucrări dedicate vocii sale. A participat în numeroase festivaluri din Polonia şi din străinătate, cu un repertoriu atât modern, cât şi clasic.

 

Mihai Murariu, născut în 1984, a început studiul pianului la vârsta de 6 ani. Până la finalul liceului acumulează un palmares consistent de premii la concursuri naționale și internaționale, şi cântă pe scenă în numeroase recitaluri sau concerte în Bucureşti şi în ţară. În 2003 este admis la secţia de Compoziție a UNMB, la clasa prof. univ. dr. Dan Dediu. Mihai Murariu este o prezenţă constantă pe scenele muzicii contemporane româneşti, atât în calitate de compozitor, cât şi de interpret. Membru al mai multor ansambluri camerale de muzică contemporană (opus.Art, Propuls, IconArts, Sonomania, devotioModerna, European Contemporary Orchestra, etc) şi laureat al celor mai importante concursuri de compoziţie din România, Mihai Murariu şi-a încheiat studiile doctorale şi este, în prezent, cadru didactic asociat la UNMB.