Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Săptămâna femeilor în Transilvania

Expoziția „Poloneze și românce care au schimbat lumea” și seara dedicată Poloniei îi așteaptă în ultima săptămâna din martie pe cei care vor participa la „Săptămâna femeilor” din localitatea transilvăneană Hosman.

Foto: Hosman Durabil / Șura culturală
Săptămâna femeilor în Transilvania

„Săptămâna femeilor”, care va avea loc între 23-30 martie 2019, reprezintă un ciclu de evenimente educaționale și culturale dedicate rolului femeilor în societatea de odinioară și de astăzi. În cadrul acesteia vor fi desfășurate, printre altele, ateliere, proiecții de film și discuții destinate, în primul rând, locuitoarelor din mediul rural.

- În România, tot mai multe femei, chiar și cele din localitățile mici, își doresc să lucreze pentru comunitățile lor locale. Să dezvolte în ele spiritul antreprenorial, să le schimbe, dar și să realizeze proiecte culturale. Când am descoperit că un astfel de colectiv activează în localitatea Hosman și în împrejurimi, am hotărât imediat să le susținem activitatea – spune Agnieszka Skieterska, directoarea Institutului Polonez din București, care este partenerul evenimentului.

Întâlnirile din localitatea Hosman le vor permite, de asemenea, organizatorilor locali să ia legătura cu omologii lor din cele mai mari centre ale Transilvaniei.

Datorită colaborării Institutului Polonez din București cu asociațiile Hosman Durabil și CasApold, care organizează „Săptămâna femeilor”, evenimentul include și expoziția „Poloneze și românce care au schimbat lumea”. Aceasta va putea fi văzută pe parcursul întregii săptămâni la Moara Veche (Hosman).

Expoziția prezintă poveștile a 34 de femei fascinante care au avut curajul de a-și schimba propriile țări, Europa și lumea. Deschiderea expoziției, împreună cu târgul de produse regionale, va avea loc sâmbătă, 23 martie, între orele 15.00-18.00.

Expoziția dedicată polonezelor și româncelor, pregătită de Institut, a fost prezentată până acum doar în marile orașe (printre altele, la București, în Cluj și Craiova). Pentru prima dată va fi prezentată acum și în mediul rural. 

- Evenimentul nostru este o ocazie de a cunoaște alte perspective, de a elabora noi soluții, de a învăța să rezolvăm împreună diferite probleme. – spune Gabriela Cotaru, organizatoarea proiectului și reprezentanta Asociației Hosman Durabil, care, din 2017, organizează în Hosman „Șura culturală”, adică acel loc neobișnuit al întâlnirilor, creat de comunitatea locală și cu sprijinul unor surse externe.

„Săptămâna femeilor” va fi încununată vineri, 29 martie, de seara dedicată Poloniei. De-a lungul acesteia, veți putea cunoaște Polonia contemporană, veți putea gusta din preparatele poloneze pregătite de premiatul chef Ioana Babeșelea și învăța să preparați unele dintre acestea, dar și veți putea asculta muzică poloneză.

Intrarea la evenimentele din cadrul „Săptămânii femeilor” este liberă, înscrierea online este obligatorie.

Detalii și programul întreg pe pagina www.moara-veche.ro