Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Rezultatele concursului de reportaj

Institutul Polonez din București mulțumește tuturor participanților la concursul „Reportaj cu Polonia pe fundal”, organizat în colaborare cu revista Dilema veche. Dintre lucrările înscrise în concurs, juriul, compus din Mircea Vasilescu, redactor-șef al revistei Dilema veche, Andrei Manolescu, redactor-șef adjunct al revistei Dilema veche și Luiza Săvescu, expert proiecte culturale la Institutul Polonez a selectat un număr de 3 lucrări.

Rezultatele concursului de reportaj

Premiul pentru cel mai bun reportaj se acordă domnului Radu Adrian Moldovan, pentru lucrarea intitulată Polona… tot română, dom’le Motivația deciziei juriului o constituie faptul că lucrarea conține un episod de viață autentică, o experiență personală trăită într-un mediu polonez, relatată într-un limbaj viu, cu umor, textul demonstrând un bun simț al detaliilor.

Juriul a decis acordarea a două mențiuni, după cum urmează:

Mențiunea I - domnului Mihai Bursesc, pentru reportajul Am vizitat Polonia, cu gândul, pentru relatarea unei experiențe personale ce trimite la o realitate generală.

Mențiunea a II-a - domnului Iulian Bogdan Kilkus, pentru reportajul cu titlul Bydgoszcz, ul. Ignacego Łukasiewicza, 1 (telegrafic), pentru o relatare plină de autenticitate, creatoare de atmosferă.

Institutul Polonez din București a decis, de asemenea, să acorde o mențiune specială domnului Iulius Ionescu, pentru lucrarea intitulată A chance to say Good bye!, bucurându-se de faptul că organizarea acestui concurs a trezit emoții puternice autorului, care au condus la evocarea plină de căldură și sinceritate a unui moment din existența sa.

Lucrarea declarată câștigătoare a Premiului concursului va fi publicată în revista Dilema veche (ediția tipărită și online), în numărul din 19 decembrie 2013. Atât această lucrare, cât și lucrările declarate câștigătoare ale mențiunii I, mențiunii a II-a și mențiunii speciale vor fi recompensate cu premii constând în cărți și albume de muzică poloneză.

Felicitări tuturor câștigătorilor concursului!

Institutul Polonez ține să mulțumească pe această cale redacției revistei Dilema veche pentru sprijinul acordat la organizarea concursului de reportaj, precum și pentru colaborarea în cadrul proiectului „Reportajul polonez - «Cu toţii ştim puţin despre toate» (Ryszard Kapuściński).“