Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

„Regina tăcerii” la Festivalul One World Romania

Anul acesta Polonia este reprezentată la Festivalul One World Romania de documentarul „Regina tăcerii”, care prezintă istoria unei fetițe rrome din România stabilită în Polonia și marginalizată de societate din cauza faptului că este surdo-mută.

„Regina tăcerii” la Festivalul One World Romania

21 martie, ora 21.00 - Studioul Horia Bernea, Muzeul Național al Țăranului Român, șos. Kiseleff nr. 3, București

SECȚIUNEA: Portret de producător – Heino Deckert

REGINA TĂCERII / Królowa ciszy
Polonia, Germania, 2014, 80 min.
Regia: Agnieszka Zwiefka

Ceilalți copii îi spun „nebuna”, însă Denisa Gabor nu e decât o fetiță rromă de zece ani care, împreună cu părinții și cu alte câteva familii de rromi din România, s-a mutat undeva la marginea Wrocławului, în Polonia. Pentru că nu poate auzi, Denisa se confruntă zilnic cu agresiunea celorlalți copii. Părinții ei sunt complet în afara sistemului – nu au adresă fixă sau asigurare medicală – astfel încât durează ani buni până ce Denisa ajunge să fie consultată de un medic. În ciuda dizabilității care a împiedicat-o să învețe să vorbească, Denisa rămâne un copil plin de viață care poate comunica cu cei din jur și care se bucură să danseze pe ritmul filmelor Bollywood de pe DVD-uri culese din gropile de gunoi – ritm pe care îl percepe în ciuda dizabilității. Regizoarea Agnieszka Zwiefka o urmărește pe Denisa pe parcursul câtorva anotimpuri, creând momente elaborate de cinema în care încearcă să vizualizeze viața interioară a fetiței pornind de la muzica ei favorită. Rezultatul este un film strălucitor care, printr-o combinație de observație și mise-en-scèneare în formula de musical indian, prezintă dubla marginalitate a Denisei într-o estetică ce dovedește deopotrivă compasiune și imaginație.

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)