Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Recitaluri de pian Jakub Tchorzewski

Pianistul polonez Jakub Tchorzewski va susţine două recitaluri, la Sala cu Orgă din Chişinău şi în Sala Mică a Ateneului din Bucureşti. Programul va conţine compoziţii de Fryderyk Chopin, Karol Szymanowski şi Witold Lutosławski.

Recitaluri de pian Jakub Tchorzewski

Despre interpretarea tânărului pianist polonez, The International Piano nota că este „plină de vigoare şi precizie ritmică”, în timp ce The Washington Post, în relatarea finalei celei de-a 55-a ediţii a Concursului Internaţional de Pian de la Washington, desfăşurat în prestigioasa sală a Kennedy Center din Washington D.C., remarca faptul că artistul „a dat dovadă de imaginaţie sonoră”. Schweizer Musikzeitung îl descrie ca fiind un muzician „remarcabil şi foarte promiţător”. Jakub Tchorzewski a susţinut până acum concerte şi recitaluri în majoritatea ţărilor din Europa, în SUA, Brazilia şi Japonia, o serie dintre interpretările sale fiind înregistrate şi difuzate de radiourile din Polonia, Cehia, Slovacia şi Elveţia.

Revista Neue Zeitschrift für Musik a acordat CD-ului de debut al pianistului, editat de Musiques Suisses în 2007, aprecierea maximă pentru interpretare muzicală şi alegerea repertoriului. CD-ul conţine înregistrările în premieră mondială ale operelor complete pentru pian solo ale compozitorului maghiar Sándor Veress, elev al lui Bartók și Kodály, şi profesor al lui György Ligeti, György Kurtág şi Heinz Holliger.

Jakub Tchorzewski a fost invitat să concerteze pe scena unor festivaluri importante din Italia (Bologna Festival, Festival pianistico di Roma, Verdi Festival di Parma), Polonia (Chopin-Transgresje, Festivalul Pianisticii Poloneze de la Słupsk) şi Elveția (Veress 2007, Biennale Bern, «frisch gestrichen!» Basel). Recent artistul a concertat la Veneţia, la Teatro La Fenice, Fondazione Giorgio Cini şi Ateneo Veneto, la Teatro Regio din Parma, Teatro A. Bonci din Cesena, Teatro Sociale din Bergamo, Auditorium Pollini din Padova, Accademia dei Concordi din Rovigo şi la Filarmonica di Trento.

Pe lângă activitatea desfăşurată în calitate de solist, pianistul este pasionat şi de muzica de cameră. A colaborat cu numeroase ansambluri camerale, cum ar fi Zephyr Festival String Quartet, precum şi cu artişti ca Jodi Levitz şi Bettina Mussumeli, membri ai Ives Quartet, cu primii flautişti ai Orchestrei Santa Cecilia din Roma Carlo Tamponi şi Maurizio Bignardelli, precum şi cu Ludmila Peterkova, profesor la clasa de clarinet la Conservatorul din Praga. În decembrie 2010, în colaborare cu clarinetistul Francesco Toso şi violoncelistul Luca Paccagnella, Jakub Tchorzewski a înregistrat un CD cu trio-uri pentru clarinet, violoncel şi pian de Mihail Glinka, Nino Rota şi Johannes Brahms.

Karol Szymanowski (1880-1937)
Măștile, op. 34
- Clovnul Tantris
- Serenada lui Don Juan

Witold Lutosławski (1913-1994)
Sonata
1. Allegro
2. Adagio ma non troppo
3. Andante – Allegretto

– pauză –

Fryderyk Chopin (1810-1849)
Poloneze op. 40: nr. 1, în la major; nr. 2, în do minor
Nocturna în do minor, op. 48, nr. 1
Balada în sol minor, op. 23
Patru mazurci, op. 7:
nr. 1, în si bemol major; nr. 2, în la minor;
nr. 3, în fa minor; nr. 4, în la bemol major
Poloneza în la bemol major, op. 53