Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Proiectul „Chișinău, din zori până în amurg”

„Chișinău, din zori până în amurg” face parte din proiectul „Lumea, din zori până în amurg”, în cadrul căruia un grup de documentaliști polonezi au susținut până în momentul de față ateliere cu studenți de la școli de film din cinci orașe ale lumii: Minsk, Kiev, Moscova, Beijing și Tokio. În cadrul atelierelor au fost realizate filme documentare de lungmetraj care înfățișează aceste orașe.

Proiectul „Chișinău, din zori până în amurg”

Metoda care stă la baza atelierelor și realizării filmelor aparține lui Mirosław Dembiński și Maciej Drygas, care realizează de ani buni proiectul „Łódź, din zori în amurg” cu studenți ai Școlii de Film din Łódź.

Scopul proiectului este promovarea know-how-ului polonez în domeniul filmului documentar, dezvoltarea colaborării dintre școlile de artă din Polonia și Republica Moldova, dezvoltarea identității culturale a moldovenilor.

- 19 august-7 septembrie: Workshop și realizarea filmului „Chișinău, din zori până în amurg”

- decembrie: Proiecții ale filmelor din seria „Lumea, din zori până în amurg” (prezentarea filmului „Chișinău, din zori până în amurg” și a altor 8 filme realizate în cadrul proiectului)