Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

„Prima dată”, la Teatrul Arca din București

O comedie de Michał Walczak despre dragostea teatralizată şi iniţierea erotică a unor tineri dintr-un cartier de blocuri. Regia: Radu Dragomirescu. Distribuţia: Ioana de Hillerin, Gabriel Răuţă. Scenografia şi luminile: Iulian Băltătescu.

„Prima dată”, la Teatrul Arca din București

8 mai, ora 20.00 - Clubul La Scena, Teatrul Arca, Calea Călăraşilor nr. 55, Bucureşti

 

Piesa lui Walczak atinge sfera vieții sexuale sau mai degrabă imaginea ei în presa populară, pentru tineret.  Protagoniști sunt un cuplu de adolescenți care regizează „prima lor dată”, conform indicațiilor din reviste de tipul „Bravo Girl". Așadar, trebuie să fie un moment excepţional şi memorabil, el venit direct din ploaie, ud, fapt care îi dă pretext pentru a se dezbrăca, ea singură, tremurândă, are nevoie de un protector, obligatorii sunt vinul, lumânările și un buchet de flori. Aspiraţia pentru perfecţiune devine absurd…

(Roman Pawłowski, „Gazeta Wyborcza” nr. 67, 2006)  

Michał Walczak – n. 1979. Unul dintre cei mai interesanți dramaturgi polonezi ai tinerei generații, Walczak a studiat regia de teatru la Academia de Teatru din Varșovia. A debutat în 2001 cu  piesa Groapa de nisip (Piaskownica). Este laureatul a numeroase premii naționale şi internaționale. Piesele Groapa de nisip şi Primă dată au fost publicate în volumul "Psihoterapolitica. Antologie de teatru contemporan polonez", Bucureşti: Editura Art, 2010

Mai multe informații găsiţi la adresa http://www.teatrularca.ro/?p=2689