Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Muzicieni polonezi la Green Hours Jazz Fest

Marcin Masecki și Paweł Kaczmarczyk, doi dintre cei mai talentați și apreciați tineri pianişti de jazz din Polonia vor urca pe scena celei de-a noua ediții a Green Hours Jazz Fest, unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz din București. După concertul la București, Paweł Kaczmarczyk și formația sa vor susține încă două concerte la Bistrița și Cluj Napoca.

Muzicieni polonezi la Green Hours Jazz Fest

25 mai, ora 20.30, Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz - grădina clubului Green Hours, Calea Victoriei nr. 120, București

28 mai, ora 20.30, Paweł Kaczmarczyk Audiofeeling Trio - grădina clubului Green Hours

30 mai, ora 19.00, Paweł Kaczmarczyk Audiofeeling Trio - Sinagoga din Bistrița, str. General Grigore Bălan nr. 10

31 mai, ora 20.00, Paweł Kaczmarczyk Audiofeeling Trio - Che Guevara Social Pub, Piața Unirii nr. 10, Cluj Napoca

 

MARCIN MASECKI / JERZY ROGIEWICZ

Marcin Masecki - pian

Jerzy Rogiewicz - tobe

Marcin Masecki, unul dintre cei mai interesanți pianiști din Polonia, împreună cu bateristul Jerzy Rogiewicz prezintă în deschiderea festivalului Green Hours Jazz Fest un program care aduce în prim-plan forma pierdută a ragtime-ului. Muzica unor legende ale jazzului anilor ’20 este prezentată de către cei doi muzicieni într-o manieră nouă, modernă, proaspătă.

În copilărie, Masecki a vizitat Disneyland-ul și a fost fascinat de modelul pianistului occidental care cânta în baruri. De atunci, visează să cânte ragtime. Cariera sa muzicală l-a purtat însă prin jazz, muzica clasică, muzica de avangardă și pop, precum și multe alte genuri. Așa că acum, după ce a condus orchestre, a compus pentru coruri, a organizat festivaluri și a devenit unul dintre cei mai versatili muzicieni din Polonia, se întoarce la fantezia lui din copilărie.

Duetul cu prietenul său Jerzy Rogiewicz îmbină elemente de jazz tradițional cu structuri derivate din muzica clasică, la care se adaugă o notă fină care amintește de pop-ul contemporan și folclorul etiopian.

Ragtime-ul este una dintre multele fațete ale lui Masecki. S-ar putea spune chiar că versatilitatea sa extraordinară a devenit un fel de marcă a sa ca artist. Anul viitor, artistul polonez lansează cel de-al cincilea album de muzică clasică (Chopin Nocturnes), conduce câteva ansambluri de diferite dimensiuni și genuri (sextetul de jazz Profesjonalizm, orchestra de instrumente de suflat Polonezy), colaborează cu orchestre de muzică de cameră (Arte dei Suonatori, Capella Cracoviensis, Filarmonica din Poznań), creează proiecte cu o mare varietate de muzicieni (Ziv Ravitz, Barry Guy, Tomasz Stańko).

Marcin Masecki vine pentru a doua oară la București, după ce în 2010 a participat la festivalul Jazz in Church de la Biserica Luterană.

PAWEŁ KACZMARCZYK AUDIOFEELING TRIO

Paweł Kaczmarczyk - pian

Kuba Dworak - contrabas

Dawid Fortuna - tobe

În 2010, strălucitul pianist polonez Paweł Kaczmarczyk urca pentru prima dată pe o scenă românească la cea de-a doua ediție a Green Hours Jazz Fest alături de formația sa Audiofeeling Band. Acum, șapte ediții mai târziu, Paweł Kaczmarczyk revine pe scena festivalului din grădina clubului Green Hours din București cu un alt proiect al său, Audiofeeling Trio, pentru a prezenta publicului compoziții de pe ultimul său album intitulat „Something Personal”.

«„Something Personal” este rezultatul unor experiențe care reflectă maturitatea și sensibilitatea pianistului. O poveste personală transpusă într-o muzică modernă improvizată la cel mai înalt nivel.» -  pawelkaczmarczyk.com

Paweł Kaczmarczyk este unul dintre cele mai importante nume de pe scena de jazz din Polonia. Pianist de excepție și compozitor, a lansat numeroase albume la case de discuri de prestigiu din Europa. Personalitate muzicală distinctă, muzicianul polonez este permanent în căutarea de noi contexte pentru muzica sa, fiind autorul unor proiecte artistice excepționale și al unor inițiative inovatoare.

Al treilea album al muzicianului, „Complexity in Simplicity”, apărut la prestigioasa casă de discuri germană ACT Music, i-a deschis drumul către o carieră internațională. Discul a fost declarat „Albumul Anului”, iar Paweł Kaczmarczyk „Pianistul Anului”. 

Laureat al premiului oferit de revista Gazeta Wyborcza la categoria „Artistul Anului 2009”, a obținut „Oscarul în Jazz” - Grand Prix Jazz Melomani la categoriile „O Nouă Speranță”, „Artistul Anului” și „Albumul Anului”. A fost nominalizat de două ori la premiul polonez „Fryderyk” la categoriile „Muzicianul Jazz al Anului” și „Debutul Fonografic al Anului”.

Paweł Kaczmarczyk susține concerte în întreaga lume, printre altele în Europa, America, India, Africa, Asia și Peninsula Arabică. A colaborat cu artiști de renume internațional precum Lee Konitz, Jon Christensen, Mino Cinelu, Emil Mangelsdorff, Poogie Bell, Hadrien Feraud, Eivind Aarset, Arild Andersen, Theodosii Spassov.

„Să-l asculți pe Kaczmarczyk înseamnă să înțelegi cu adevărat ce presupune să cânți jazz la pian într-un mod dedicat și profund.” - Chicago Tribune

Biletele pot fi achiziționate online de pe pagina bilet.ro. Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz - www.bilet.ro, Paweł Kaczmarczyk Audiofeeling Trio - www.bilet.ro

Programul complet al festivalului: greenjazzfest.ro