Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Prezență poloneză la festivalul de film NexT

La ediția din acest a Festivalului Internațional de Film NexT din București (7-11 aprilie), cinematografia poloneză va fi reprezentată de patru filme: două în concurs și două la secțiunile Avant-Garde și Hanky Panky. Proiecțiile filmelor din concurs vor fi urmate de sesiuni Q&A cu regizoarea Katarzyna Gondek și sunetistul Radosław Ochnio.

Prezență poloneză la festivalul de film NexT

Participarea artiștilor polonezi la Festivalul NexT este susținută de Institutul Polonez din București.

COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ

GĂLĂGIE / Rwetes

Polonia, 2014, 17 min.

Regia: Kuba Czekaj

Câteva ore din viaţa unei tinere în care nu se întâmplă mai nimic. Activităţi repetitive, de zi cu zi, fără să se bucure de vreo atenţie specială. Şi totuşi, cele mai dramatice evenimente tind să se petreacă în aceşti timp morţi ai existenţei.

10 aprilie, ora 17.00 - Studioul Horia Bernea, Muzeul Țăranului Român, str. Monetăriei nr. 3

Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A cu sunetistul Radosław Ochnio.

 

FIGURA

documentar, Polonia/Belgia, 2015, 9 min.

Regia: Katarzyna Gondek

O siluetă gigantică răsare de după perdeaua de zăpadă şi o ia la picior. Trece de oraşe, sate, case şi se instalează în vârful unui deal, printre păienjeni, sfinţi şi maşinuţe teleghidate. Cine este noul nostru protagonist? Cel mai mare locuitor al parcului miniaturilor sacrale. O contradicţie gigantică.

10 aprilie, ora 20.00 - Studioul Horia Bernea, Muzeul Țăranului Român, str. Monetăriei nr. 3

Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A cu regizoarea Katarzyna Gondek.

 

SECȚIUNEA AVANT-GARDE

KINKI

animație, Polonia, 2015, 10 min.

Regia: Izumi Yoshida

Cele mai întunecate secrete ale inimii ni se dezvăluie în momente adânci de disperare. Viaţa omului se va confrunta mereu cu moartea. Sinuciderea devine o formă de loialitate faţă de noi înşine.

10 aprilie, ora 21.00 - Deschis GastroBar, Splaiul Unirii nr. 160

 

SECȚIUNEA HANKY PANKY

SEX PENTRU MANECHINE / Seks dla opornych

animație, Polonia/Canada/Germania, 2015, 12 min.

Regia: Izabela Plucińska

Cum poate fi reaprinsă scânteia dorinţei după 25 de ani de căsnicie? O comedie erotică, cu figurine de lut, aruncă o privire în viaţa privată a lui Alice şi Henry, un cuplu rutinat, ajuns la 50 de ani, care se trezeşte într-o cameră de hotel decorată rococo, cu cel mai prost gust.

10 aprilie, ora 21.00 - Cinema Elvire Popesco, bd. Dacia nr. 77