Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Premiile Drepturilor Copilului „Korczak”

Joi, 19 decembrie, a avut loc Gala de Decernare a Premiilor „Drepturile Copilului - Korczak”, organizată de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil și Ambasada Republicii Slovace în România. În cadrul ei au fost acordate 5 premii care poartă numele celebrului pedagog polonez Janusz Korczak. Trofeele au fost realizate de Institutul Polonez.

Premiile Drepturilor Copilului „Korczak”

Premiul Drepturilor Copilului „Korczak” este o formă de recunoaştere publică a importanţei şi a valorii rezultatelor activităţilor derulate de către câştigători, care au militat pentru Drepturile Copilului și pentru respectarea acestora, au contribuit la schimbarea vieţii copiilor.

Juriul Concursului Premiile „Drepturile Copilului Korczak” au desemnat câştigătorii ediţiei 2013 astfel:

 

  • Adina Codreş, Direcția Protecția Copilului - Trofeul şi premiul „Drepturile Copilului Korczak”, categoria  «profesionist din cadrul instituţiilor/ autorităţilor publice»;
  • Ecaterina Vrăsmaş, RENINCO - Trofeul şi premiul „Drepturile Copilului Korczak”, categoria  «profesionist din cadrul ONG»;
  • Daniel Constatin, SOS Satele Copiilor - Trofeul şi premiul „Drepturile Copilului Korczak”,  categoria «tânăr debutant din cadrul ONG»;
  • Aurelia Alexa, Mediafax - Trofeul şi premiul „Drepturile Copilului Korczak”, categoria  „jurnalist”;
  • Iuliana Tudor, TVR - Trofeul şi premiul „Drepturile Copilului Korczak”, categoria  „VIP – personalitate publică”.

 

Gala a avut loc în cadrul Festivalului „Drepturilor Copilului”, ediţia a patra. Graţie implicării din ce în ce mai active a membrilor FONPC şi a sprijinului numeroşilor parteneri ai FONPC, această manifestare, unică în România, a avut loc în fiecare an, începând cu 2010.

Festivalul vizează mai multe obiective. În primul rând, este vorba de punerea în valoare a talentului şi a modului de exprimare al copiilor, acţiunile propuse fiind cu ei şi pentru ei. În al doilea rând, se doreşte sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte situaţia copiilor din România, dar şi furnizarea unor informaţii care să arate în ce măsură sunt respectate şi promovate drepturile copiilor. Nu în ultimul rând, prin acţiunile derulate, Festivalul oferă profesioniştilor ocazia de a veni în contact cu bune practici care le îmbunătăţesc activitatea şi înlesnesc o mai bună colaborare între sectorul public şi cel privat, în domeniul protecţiei copilului.

Festivalul „Drepturilor Copilului” este implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ambasada Republicii Slovace, Ambasada Franţei, Ambasada Elveţiei, Ambasada Canadei, Ambasada Olandei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Institutul Polonez din Bucureşti, Fundaţia Parada, Fundaţia Terre des Hommes, Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”, Organizaţia SERA România, Institutul Francez din România - Bucureşti şi Cluj-Napoca, Asociaţia Français du Monde – ADFE, Union des Français de l’Etranger şi Liceul Anna de Noailles Bucureşti.

Alături de copii, numerose personalităţi publice, jurnalişti, oameni de afaceri, profesionişti din cadrul autorităţile locale şi centrale, reprezentanţi ai ONG-urilor, parlamentari, Gala „Drepturilor Copilului” se bucură de susţinerea mediului diplomatic din România.