Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Prelegeri despre Parteneriatul Estic

Ce este Parteneriatul Estic? Ce are de oferit tinerilor basarabeni? Oare programul Erasmus este doar pentru cetăţenii UE? Jordi Curell, responsabil pe probleme de educaţie şi relaţii internaţionale în cadrul Comisiei Europene, va susţine la Chişinău două prelegeri despre posibilităţile pe care le oferă Parteneriatul Estic elevilor şi studenţilor din Republica Moldova.

Prelegeri despre Parteneriatul Estic

28 martie, ora 15.45 - Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova - Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice, str. Puşkin nr. 54, Chişinău

29 martie, ora 10.00 - Universitatea Liberă Internaţională din Moldova - Facultatea de Istorie şi Relaţii Internaţionale, str. Vlaicu Pîrcălab nr. 52, Chişinău

Cele două prelegeri vor fi susţinute de dl. Jordi Curell, directorul Direcţiei Generale pe probleme de Educaţie şi Cultură din cadrul Comisiei Europene.

Jordi Curell a ocupat din 1986 diferite poziţii în cadrul Comisiei Europene, inclusiv în Direcţia Generală pe probleme de angajare, unde a fost responsabil pentru coordonarea, pregătirea şi punerea în aplicare a Agendei Sociale Europene.

În cadrul Direcţiei Generale pe probleme de Educaţie şi Cultură, Curell este responsabil de învăţământul superior şi afacerile internaţionale. Misiunea direcţiei este susţinerea perfecţiunii printr-o reformă structurală a învăţământului superior în Europa şi consolidarea triunghiului cunoaşterii. În contextul căutării globale de talente, scopul său este de a face Europa mai atractivă pentru studenţi, savanţi şi cercetători şi de a răspunde nevoii de competenţe care sunt esenţiale pentru economia de integrare, bazată pe cunoaştere.

Acest obiectiv este atins prin intermediul unor programe, precum Erasmus, Erasmus Mundus şi Marie Curie, cu scopul de a promova mobilitatea internaţională şi intersectorială şi unele acţiuni partenere, precum şi de a sprijini cooperarea internaţională (inclusiv consolidarea capacităţilor). Direcţia sprijină, de asemenea, dezvoltarea pe termen lung a Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT).