Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Prăjitura cremșnitul papal / kremówka papieska

Pe 18 mai, vom sărbători centenarul nașterii papei polonez, sf. Ioan Paul al II-lea (1920-2005). Cu această ocazie, astăzi împărtășim cu voi rețeta prăjiturii lui preferate – cremșnitul, numit azi, în Polonia, cremșnitul papal (kremówka papieska).

Prăjitura cremșnitul papal / kremówka papieska

După cum a dezvăluit însuși papa în 1999, tânărul, pe atunci încă Karol Wojtyła, îl mânca cu poftă în orașul său natal, Wadowice. Acolo se afla și cofetăria lui preferată care realiza aceste prăjituri. 

Desertul delicios și simplu, la care însuși papa a avut o slăbiciune, este ideal pentru vara care se apropie cu pași repezi!

 

Kremówka

Kremówka

Fă propriul cremșnit și împărtășește o fotografie cu noi în comentariul filmului cu rețeta. Marchează fotografia cu hashtag-urile #GăteșteCuAccentPolonez și #PoloniaLuiLorek. 

Autorii deserturilor care stârnesc cele mai multe reacții pozitive – inimioare, comentarii etc, vor primi premii – cărți cu rețete poloneze în limba engleză.

Dacă vrei să cunoști gusturi noi și să afli mai multe despre Polonia, alătură-te evenimentului nostru „Gătește cu accent polonez” >>> 

#JPII2020 #100JP2 #JP2online #jp2

#StamAcasa #stauacasa #ZostańwDomu
#EuropeForCulture #solidarity #SolidatityEU #Covid19 #coroanvirus