Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Noaptea Institutelor, cu Polonia şi Ucraina

Jocuri pentru cei mici, filme pentru cinefili, concert Dagadana pentru toţi: iată programul Poloniei şi Ucrainei pentru cea de-a şasea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale. Institutul Polonez împreună cu Centrul Cultural şi de Informare al Ambasadei Ucrainei vă invită vineri, 22 iunie, la Green Hours Jazz Cafe, să petreceţi în atmosfera Campionatului European de Fotbal 2012 şi în spiritul prieteniei polono-ucrainene.

Noaptea Institutelor, cu Polonia şi Ucraina

Unde? Clubul Green Hours Jazz Cafe, Calea Victoriei nr. 120, Bucureşti

Ce şi când?

  • Toată seara - Surprize!

Ascunse prin diferite colţuri ale clubului, veţi găsi multe atracţii. Pentru iubitorii de fotbal, vom transmite, într-un loc discret, meciul serii, de la ora 21.45. Iar pe pofticioşi îi aşteptăm în miez de noapte cu produse tradiţionale poloneze şi ucrainene. Mâncăruri şi băuturi dintre cele mai complicate şi mai savuroase din bucătăria celor două ţări.

  • Toată seara - Concurs

De la începutul Nopţii şi până aproape de miezul ei, puteţi participa la un concurs-anchetă, cu întrebări tematice. Premiile constau în gadget-uri oficiale EURO 2012! Câştigătorii vor fi anunţaţi la ora 23.45.

  • Ora 18.00 - Serie de ateliere pentru copii… şi părinţi!
  • Ora 20.00 - Concert DAGADANA

Dagadana este un trio polono-ucrainean care îmbină diferite genuri muzicale. Formaţia este cunoscută deja publicului din România, după concertul susţinut în luna martie a anului trecut. Pentru Noaptea Institutelor, Dagadana a pregătit un material nou. Jazz împletit cu folk şi electronică, voci calde, sunete surprinzătoare -  iată reţeta formaţiei pentru o muzică de succes.

Trio-ul este format din Daga Gregorowicz (voce, electronică), Dana Vynnytska (voce, clape) şi Mikołaj Pospieszalski (contrabas, vioară).

  • Ora 22.00 - Proiecţia filmului Arta libertăţii” / „Art of Freedom”

Polonia, 2011, 70 min., regia Wojciech Słota, Marek Kłosowicz, documentar subtitrat în limba engleză

Filmul prezintă fenomenul alpinismului polonez în anii ’70 şi ’80, când socialismul realist atinsese apogeul în Polonia. În ciuda situaţiei economice dificile din ţară, polonezii organizau expediţii costisitoare în Munţii Himalaya, devenind unii dintre cei mai apreciaţi alpinişti din lume.

  • Ora 23.20 - Proiecţia filmului „De la Siciul Cazac la Siciul Spaţial” / Від Січі Козацької до Січі Космічної

Ucraina, 25 min., documentar subtitrat în limba engleză

Un film despre realizările Ucrainei în domeniul tehnologiei spaţiale.

  • Ora 1.00 - Proiecţia filmului „Jucării/ „Toys”

Polonia, 2011, 52 min., regia Andrzej Wolski, documentar subtitrat în limba engleză

Cum şi cu ce se jucau copiii în Polonia, în perioada comunistă? Se bucurau oare aceştia de aceleaşi jucării ca cei din Vest?