Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Polonia la Noaptea Literaturii Europene

În cadrul Nopții Literaturii Europene la București, Institutul Polonez propune o întâlnire cu romanul „Mercedes-Benz: din scrisorile către Hrabal”, de Paweł Huelle, în cafeneaua Benzinăriei Mol de pe Bulevardul Corneliu Coposu nr. 14. Fragmente din carte va citi jurnalistul Cătălin Ştefănescu.

Polonia la Noaptea Literaturii Europene

„Mercedes-Benz” este un roman captivant, comic și trist, conceput sub forma unei lungi scrisori adresate scriitorului ceh Bohumil Hrabal. Este o carte despre iubire, despre trecut și prezent, în care mașinile - și în special Mercedes-ul bunicului - au un rol important.

... s-au așezat în Mercedes, au trecut ușor pe lângă casa unui tadic vestit în jurul căruia se adunau hasizi și pe urmă au mers cu fază lungă pe un drum șerpuit, printre colinele cufundate în întuneric, motorul cânta ritmat, prin geamul întredeschis se auzea concertul neîntrerupt al greierilor și atmosfera aceea nemaipomenită a nopții de august a fost reținută pentru totdeauna pentru că, într-adevăr - mi-am petrecut delicat mâna după umărul domnișoarei Ciwle -, niciodată nu au mai fost așa de fericiți.

Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural susţinut de Reţeaua Europeană a Institutelor Naţionale de Cultură (EUNIC). Ediţia din 2012 s-a desfăşurat în 24 de oraşe din 20 de ţări. Anul acesta, evenimentul de la Bucureşti, alături de cele de la Praga, Brno, Dublin, Lisabona, Vilnius şi Wrocław, beneficiază de sprijinul Comisiei Europene prin Programul Cultura (2007-2013). La Bucureşti, proiectul este organizat, sub coordonarea Institutului Cultural Român, de membrii clusterului EUNIC în România (Forumul Cultural Austriac, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Centrul Ceh, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură, British Council, Institutul Polonez, Camões, Instituto da Cooperação e da Língua / Ambasada Portugaliei în România, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucureşti şi ICR), cărora li s-a alăturat Ambasada Irlandei în România. Pentru perioada octombrie 2012-octombrie 2013, Institutul Polonez deţine preşedinţia clusterului EUNIC Bucureşti.

Detalii: www.literaturenights.eu şi www.facebook.com/NoapteaLiteraturiiEuropene, unde sunt disponibile şi mostre din textele citite.

Ore de începere:

19.30, 20.00

20.30, 21.00

21.30, 22.00

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)