Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Polonia la festivalul Jazz in the Park

Pianistul și compozitorul Piotr Orzechowski, cunoscut și sub numele de Pianohooligan, unul dintre cei mai premiați muzicieni de jazz ai tinerei generații va cânta pe 7 iulie în Parcul Central din Cluj Napoca. Concertul va avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park.

Polonia la festivalul Jazz in the Park

În 2011, Piotr Orzechowski a fost primul polonez care a câștigat Premiul I în cadrul Concursului Internațional de Jazz pentru pian solo de la Montreux (Elveția).

Abilitatea sa de a cânta orice, de la partituri de jazz la muzică clasică, i-a cucerit pe colaboratorii săi, dintre care merită să-i amintim pe Philip Glass, Steve Reich, Krzysztof Penderecki, Adrian Utley de la Portishead, Avishai Cohen sau Randy Brecker. 

Până în prezent, Piotr Orzechowski a înregistrat câteva albume, dintre care amintim discul solo „Experiment: Penderecki” cu compoziții inspirate din opera lui Krzysztof Penderecki (Decca / Universal, 2012), albumul „HOPASA” realizat împreună cu High Definition Quartet (EmArcy/Universal, 2013), albumul „Bach Rewrite” împreună cu Marcin Masecki și Capella Cracoviensis (Decca / Universal, 2013), albumul solo „15 Studii pentru Oberek” (Decca / Universal, 2014) sau discul „Bukoliki” cu aranjații după muzica lui Witold Lutosławski (ForTune, 2015).

Câștigător al „Grand Prix Jazz Melomani”, așa-numitul Oscar în Jazz, la categoria „Speranța melomanilor” (2012), dar și la categoria „Albumul anului” pentru albumul HOPASA (2013) sau al titlului de „Speranța Jazzului Polonez” acordat de revista Jazz Forum, a  primit nominalizări pentru cele mai importante premii poloneze.

Concertul PianoHooligan în cadrul festivalului Jazz in the Park va avea loc duminică, 7 iulie, începând cu ora 23.45, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

În aceeași zi, de la ora 19.00, pe scena festivalului va urca și cvartetul polonez Fraktale, a cărui muzică poate fi descrisă ca o improvizație structurată, cu elemente de jazz și muzică psihedelică. Sfârșitul anului 2018 a venit cu lansarea celui de-al doilea album de studio, intitulat „II”. Spre deosebire de primul lor album – care a fost mai mult o încercare de a structura aceste improvizații și de a crea efectul de continuitate între piese – „II” este spațiul în care imaginea se transformă în sunet – o imagine care este fie idealizată de timp, fie deconstruită prin inserția conținuturilor subliminale. Fraktale își conturează identitatea cu fiecare album, dovadă complementaritatea dintre „I”, „II” și cel mai recent dintre ele, „Dharma Bums”.

Formația Fraktale a câștigat Premiul I în cadrul Concursului Internațional Jazz in the Park, care a avut loc între 3 și 5 mai 2019 în Iulius Parc și SubForm, Cluj-Napoca.

Programul complet al festivalului <<<