Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Polonia la festivalul ClassFest din Chișinău

În cadrul Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru ClassFest de la Chișinău, studenții din Moldova vor participa la atelierele susținute de un profesor de la renumita Școală poloneză de Film din Łódź.

Polonia la festivalul ClassFest din Chișinău

În timpul festivalului ClassFest 2017 (1-6 mai), care reunește reprezentanți din domeniul artei din diferite țări, Marcin Brzozowski, profesor la renumita Școală de Film din Łódź, la care s-au școlit printre alții Roman Polański, Andrzej Wajda și Krzysztof Kieślowski, va susține un atelier pentru studenții de la actorie (4 mai, ora 11.00, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, str. Alexei Mateevici nr. 111). Cursul se numește „Prezența actorului pe scenă în dialog cu spațiul spectatorului”.

Regizor și actor, Marcin Brzozowski predă la facultatea de actorie a Școlii Superioare de Stat de Film, Televiziune și Teatru „Leon Schiller” din Łódź, este fondatorul asociației „Targowa 62” formată din absolvenți și profesori din cadrul facultății, precum și a înființat Festivalul Național al Teatrului Unui Actor „Monofest”.

Tot în cadrul ClassFest, pe 2 mai, la ora 19.30, la Teatrul Național „Eugen Ionesco” din Chișinău ( bd. Grigore Vieru 11) Brzozowski va prezenta și spectacolul „Suntem”, în interpretarea Teatrului Pralnia din Ucraina.

Înființată în anul 1948, Școala de Film din Łódź este una dintre cele mai vechi instituții de film din lume, unde un accent deosebit în instruirea studenților se pune pe activitățile practice. În cadrul școlii sunt școliți regizori,  animatori, fotografi, scenariști, editori, manageri de producție de film și televiziune, precum și actori de film și teatru din întreaga lume.

Mai multe informații despre Școala de Film pe www.filmschool.lodz.pl

ClassFest