Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare

Bucătarii polonezi Joanna Ochyniak, Marcin Budynek și Paweł Mieszała vor reprezenta bucătăria poloneză în cadrul Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare ce se va desfășura la Hotelul Pullman din București între 13 și 17 martie. Prezentarea lor este programată pentru sâmbătă 15 martie.

Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare

World Congress of Culinary Traditions 2014

 
Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare
București - România 12-17 martie 2014

Organizatori

Autoritatea Naţională pentru Turism din România
Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ
World Association of Chefs Societies

Paretener oficial
Organizaţia Sommelierilor din România
 
Cele trei entităţi au decis ca acest Congres să fie organizat în România în ideea de a face cunoscută istoria noastră culinară reflectată prin generozitatea produselor tradiționale românești. Este primul demers oficial în România privind promovarea tradiţiilor culinare româneşti în context internațional sub această formă. Acest Congres, cu participare internațională, este organizat pe fondul vidului reprezentării artei culinare tradiționale autentice din România la nivel mondial. A.C.E.E.A. dorește să aducă în prim plan conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viața fiecăruia dintre noi. Ridicarea gătitului de la rangul de „obligaţie conjugală” la statutul de „artă” presupune schimbarea unei mentalităţi împământenite. Diversitatea joacă un rol important în interacțiune, în dialog intercultural și interprofesional; dorința multora de a uniformiza popoarele, de a le respinge individualitatea și, implicit, obiceiurile, ne va duce la o existență anostă, simplă și monotonă. Suntem diferiți din toate punctele de vedere și tocmai acest fapt reprezintă frumusețea omenirii; iată motivul pentru care ne propunem să oferim o imagine de ansamblu asupra cât mai multor civilizații și tradiţii ale popoarelor Pământului, având ca și punct central cultura și civilizația gastronomică românescă. Acest Congres va inspira atât bucătarii, cât și oamenii obișnuiți, pasionați de bucătărie, aducându-le tuturor aminte de identitatea lor.
 
Congresul se va desfăşura în Bucureşti, oraș care va deveni pentru 4 zile capitala gastronomiei mondiale. Prezența somităților din domeniu va conferi acest statut Bucureștiului. Congresul este gândit ca și context pentru promovarea României, a bucătăriei noastre tradiționale, într-un dialog interactiv care să aducă nemăsurate beneficii țării noastre după această experiență! Sesiunile de comunicări vor debuta în fiecare zi cu prezentarea a trei regiuni din România cu preparatele specifice zonei. Vor fi reprezentate toate cele 9 regiuni istorice ale României. Echipele de bucătari din România vor fi formate din membrii Asociației Culturale Euro Est Alternativ (30 de bucătari), care în zilele Congresului vor acorda suportul necesar celorlalți invitați.