Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Polonia la Classics for Pleasure

Mezzosoprana Lilianna Zalesińska și tenorul Dominik Sutowicz vor cânta la gala de închidere a prestigiosului festival Classics for Pleasure de la Sibiu. Concertul va avea loc în Piața Mare din Sibiu, duminică, 14 august, la ora 20.00.

Foto: Classics for Pleasure / Elite Art Club UNESCO.
Polonia la Classics for Pleasure

Cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional „Classics for Pleasure”, organizat de Elite Art Club UNESCO, se va desfășura la Sibiu în perioada 11-14 august 2016. Concertele vor avea loc în Piața Mare și în Biserica Ursulinelor, două locuri simbolice pentru Sibiu.

La invitația Institutului Polonez, pentru prima oară partener al Festivalului, la concertul Proms of Delight, din închiderea Festivalului, vor participa mezzo-soprana Lilianna Zalesińska și tenorul Dominik Sutowicz Artiștii polonezi vor evolua, alături de soprana Irina Iordăchescu și baritonul Iordache Basalic, în compania Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta lui David Crescenzi. Concertul va avea loc în Piața Mare din Sibiu, duminică, 14 august, ora 20.00.

Lilianna Zalesińska/ Fot. Sebastian GrzywaMezzo-soprana Lilianna Zalesińska a câştigat numeroase competiţii vocale din Polonia, precum şi Premiul la Competiţia Rheinsberg Chamber Opera unde a debutat în rolul Mathildei în Ottone de Handel, în cadrul primei interpretări în limba germană, regizată de Harry Kupfer în co-producţie cu Deutsche Oper Berlin. Din acel moment, a avut oportunitatea de a participa în spectacole unice, precum prima montare de după 1827 a operei belcanto Boabdil-Re di Granata de Giuseppe Balducci, în care a deținut rolul principal.

La Viena a interpretat rolurile Die Mutter şi Die Hexe în Hënsel und Gretel de Humperdink. Recent a jucat rolul lui Mrs. Grose din Îmblânzirea Scorpiei de Benjamin Britten; spectacolul a primit numai critici apreciative în Polonia, unde a fost jucat. Repertoriul artistei include roluri din operele lui Mozart, Händel, Gluck, Gounod, Ceaikovski, Bizet, Rossini, Puccini, R. Strauss.

Lilianna Zalesińska interpretează, de asemenea, muzică contemporană, şi are şi un bogat repertoriu de muzică de cameră, în special lieduri. În 2011 a câştigat Premiul I în cadrul Primului Concurs Internaţional de Duete de Lied din Germania (Köln). A susținut recitaluri solo în Polonia, Austria, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Turcia (de 4 ori, inclusiv în cadrul prestigiosului Festival Internaţional Izmir), Finlanda, Lituania. În 2014 a fost invitată a  Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi (SIMN) de la București.

 

Tenorul Dominik Sutowicz a absolvit Academia de Muzică din Lódź (2008), sub îndrumarea prof. Andrzej Niemierowicz. În acelaşi an şi-a inceput colaborarea cu Teatrul Mare din Lódź, unde a debutat în rolul lui Fred Eynsfors-Hill din muzicalul My Fair Lady de F. Loewe. Repertoriul său include numeroase roluri: Max (Der Freischütz, C. M. von Weber), Cavaradossi (Tosca, G. Puccini), Pinkerton (Madama Butterfly, G. Puccini), Manrico (Il Trovatore, G. Verdi), Steuermann (Olandezul zburător, R. Wagner), Stefan (Conacul cu stafii, S. Moniuszko), Gaston (Traviata, G. Verdi), Ismail (Nabucco, G. Verdi), G. Barinkay (Voievodul țiganilor, J. Strauss). Este laureat al ediției I a Festivalului de Italian de Muzică de Operă Belcanto Per Sempre.

Dominik Sutowicz a colaborat cu mai mulți directori de scenă: Waldemar Zawodziński, Mariusz Treliński, Krystyna Janda, Janina Niesobska, Wojciech Walasik, Jacek Gąsiorowski, Laco Adamik, Herbert Adler şi dirijorii: Tadeusz Kozłowski, Łukasz Borowicz, Tadeusz Wojciechowski, Jose Maria Florencio, Tadeusz Wiencek, Dariusz Różankiewicz, Piotr Wujtewicz, Michał Kocimski, Bassem Akiki, Sławomir Chrzanowski, Tomasz Tokarczyk, Krzesimir Dębski.

A participat la cursuri de măiestrie conduse de Helena Lazarska, Kaludi Kaludow, Piotr Kusiewicz ș.a.

Dominik Sutowicz colaborează cu Opera din Cracovia, unde interpretează rolul Manrico din Trubadurul de G. Verdi, şi cu Teatrul Mare – Opera Naţională din Varşovia, unde în stagiunea 2015/16, a interpretat rolul lui Stefan din Conacul cu stafii de Stanisław Moniuszko (spectacol în regia lui David Pountney, dirijor Andriy Yurkevych). În aceeași stagiune a deținut și rolul Ismail din Nabucco de G. Verdi.

În septembrie 2016 va interpreta rolul Prințului din opera Rusalka de Antonín Dvořák, pe scena Tiroler Landestheater in Innsbruck

 

www.classicsforpleasure.ro