Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Polonezii la Festivalul Dilema Veche

Piotr Pogorzelski, reporter și corespondent al Radioului Polonez la Kiev, precum și Wojciech Przybylski, redactor-șef al „Eurozine” sunt invității ai Festivalului Dilema Veche la Alba Iulia. Dânșii vor vorbi in cadrul dezbaterii „Europa şi «ceilalţi»“ de sâmbătă, 22 august.

Foto: Arhiva privată
Polonezii la Festivalul Dilema Veche

Din 1993, Dilema a cultivat confruntarea de opinii și dialogul. Împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, explorăm, în această dezbatere, relația dintre Uniunea Europeană și „marginile” ei. Participă: Angela Filote, șefa Reprezentanței CE în România; Piotr Pogorzelski, corespondent Radio Polonia la Kiev, autorul cărții Borș ucrainean; Andrea Pipino (jurnalist, Internazionale), Carl Henrik Fredriksson (Eurozine, rețeaua revistelor culturale europene); Luca Niculescu (RFI România).

Vă aşteptăm de la 17:00, pe Esplanada din fața Catedralei Romano-Catolice.

Piotr Pogorzelski, jurnalist al Radioului Polonez. Corespondent la Kiev în perioada 1 martie 2006 - 31 iulie 2015

Născut în 1977, la Varșovia. În 2000 a absolvit Institutul de Științe Sociale Aplicate al Universității din Varșovia, iar un an mai târziu – cursurile de masterat în Studii Estice – dedicate statelor fostei URSS, la aceeași universitate. Din 2000 este angajat la Radioul Polonez, la Agenția de Informații Radio. Lucrând la Varșovia, s-a ocupat, printre altele, de tematica internațională, și i-a înlocuit, temporar, pe corespondenții Radio de la Minsk, Moscova și Kiev. Din anul 2006 a fost reprezentantul Radioului Polonez în capitala Ucrainei. Publică regulat în revista bilunară „Nowa Europa Wschodnia” („Noua Europă Răsăriteană”). Lucrând în Ucraina, a călătorit foarte mult, pentru a putea observa cum arată viața ucrainenilor obișnuiți din diferite regiuni ale țării lor uriașe. Practic, a străbătut întreaga Ucraină, de la Doneck până la Uzzhorod, și de la Czernichov la Sevastopol. A relatat despre evenimente importante, cum ar fi: Euro 2012, revoluția demnității precum și războiul din estul Ucrainei și anexarea Crimeii. Piotr Pogorzelski este și laureat al prestigiosului premiu "Ambasador al Noii Europe", acordat de Colegiul Europei de Est din Wrocław și Centrul European al Solidarității din Gdańsk, pentru volumul Borș ucrainean.