Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

POLISH RO.WIKIPEDIA®

Institutul Polonez din București și Wikipedia® în limba română organizează concursul de promovare a Poloniei în Enciclopedia liberă WIKIPEDIA® în limba română intitulat POLISH RO.WIKIPEDIA®. Articolele legate de Polonia postate pe Wikipedia® până la data de 16 decembrie îi pot aduce autorului un premiu constând într-un week-end la un hotel de 4 stele din centrul Varșoviei.

POLISH RO.WIKIPEDIA®

Wikipedia® în limba română este a 6-a cea mai mare ediție a enciclopediei libere din lume cu un număr impresionant de articole, care depășește 900 de mii. Scopul concursului este așadar încurajarea dezvoltării Wikipediei românești, care în momentul de față conține aproape 220 de mii de contribuții, și, în același timp, promovarea imaginii Poloniei.

La concurs pot lua parte toți vorbitorii de limba română. Se poate lucra de asemenea în echipe de câte două sau trei persoane. În concurs pot fi înscrise articole nou întocmite sau articole deja existente completate sau corectate. Se admite și traducerea de articole din alte versiuni ale Wikipediei în alte limbi. Singura condiție este ca articolele înscrise în concurs să fie direct legate de Polonia, spre exemplu să aibă ca subiect personalități poloneze, cultura poloneză, știința, tradiția, istoria etc. și, în același timp, să fie redactate în conformitate cu regulile Wikipediei.

Concursul se va desfășura în perioada 5 noiembrie – 16 decembrie 2012. Începând cu data de 5 noiembrie vă puteți înscrie, prin trimiterea unui e-mail împreună cu numele de utilizator de Wikipedia, la adresa bucuresti@instytutpolski.org. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe site-ul Institutului Polonez pe data de 20 decembrie 2012.

Participantul, care va contribui în cea mai mare măsură la dezvoltarea articolelor legate de Polonia de pe Wikipedia®, va crea cele mai multe articole noi  sau va completa în mod semnificativ articolele deja existente, va câștiga un week-end, în perioada aleasă, la hotelul Polonia Palace care se află într-o clădire istorică din inima Varșoviei.

Pentru articolele remarcabile, vor fi acordate premii suplimentare: invitații la evenimentele culturale organizate de Institutul Polonez, cărți și albume, CD-uri cu muzică clasică sau jazz.

Regulamentul concursului:

 1. Organizatorul concursului este Institutul Polonez din București în parteneriat cu Wikipedia® în limba română.
 2. Scopul concursului este completarea celor existente și crearea de noi articole cu privire la Polonia în Wikipedia® în limba română.
 3. La concurs pot lua parte toate persoanele care folosesc fluent limba română. Se poate lucra de asemenea în echipe de câte două sau trei persoane.
 4. Concursul se va desfășura în perioada 5 noiembrie – 16 decembrie 2012. Începând cu data de 5 noiembrie vă puteți înscrie ca participanți. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe site-ul Institutului Polonez pe data de 20 decembrie 2012.
 5. În concurs pot fi înscrise: articole nou întocmite, articole deja existente completate sau corectate, dezvoltarea de cioturi ale unor articole sau traducerea de articole din alte versiuni ale Wikipediei în alte limbi.
 6. Articolele înscrise în concurs trebuie să fie direct legate de Polonia, spre exemplu să aibă ca subiect personalități poloneze, cultura poloneză, știința, tradiția, istoria etc. Institutul Polonez din București își rezervă dreptul de a respinge articolele fără legătură cu Polonia sau legate doar într-o foarte mică măsură de Polonia.
 7. Articolele înregistrate trebuie să fie scrise în conformitate cu regulile obligatorii impuse de Wikipedia®, în mod special:
 • Să fie puse la dispoziție sub licență Creative Commons[1],
 • Să fie verificabile[2],
 • Să fie obiective și să prezinte toate punctele de vedere[3].
 1. Condiția participării este înregistrarea în concurs și trimiterea link-urilor către articolele create și/sau completate și/sau traduse de către participant împreună cu numele de utilizator al acestuia și adresa lui poștală, pe adresa de e-mail a Institutului Polonez din București bucuresti@instytutpolski.org (ca subiect „Concurs Wikipedia”) până la data de 16 decembrie 2012 (inclusiv).
 2. Vor fi luate în considerare exclusiv articolele editate din contul participanților la concurs.
 3. Câștigător va fi declarat participantul care va contribui în cea mai mare măsură la dezvoltarea articolelor legate de Polonia de pe Wikipedia®, va crea cele mai multe articole noi  și/sau va completa în mod semnificativ articolele deja existente.
 4. Institutul Polonez din București își rezervă dreptul de a acorda premii suplimentare pentru articolele pe care le va considera remarcabile. Premiile suplimentare se vor acorda începând cu data de 15 noiembrie.
 5. La evaluarea articolelor nu va fi luat în considerare doar conținutul acestora ci și forma lor, care trebuie să fie în acord cu recomandările privind formatul articolelor de pe Wikipedia®, fără greșeli de ortografie, gramaticale sau stilistice.
 6. Marele premiu al concursului este un week-end la hotelul de 4 stele Polonia Palace care se află într-o clădire istorică din inima Varșoviei, în perioada aleasă de câștigător. Premiul îl constituie un voucher pentru o cameră pentru 2 sau 3 persoane pe perioada a 2 nopți în timpul weekendului (vineri-duminică) cu micul dejun inclus. Voucherul este valabil până la data de 29 decembrie 2013 și poate fi folosit numai în urma confirmării anterioare cu hotelul a perioadei alese.
 7. Ca premii suplimentare vor fi acordate invitații la evenimentele culturale organizate de Institutul Polonez, cărți sau albume despre Polonia și cultura poloneză, știință și istorie, CD-uri cu muzică clasică poloneză sau jazz, traduceri din literatura poloneză în limba română și gadget-uri promoționale ale Institutului Polonez.
 8. Înscrierea la concurs presupune acceptarea regulamentului de față.