Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Plein Air-Centenar la Cluj

Studenții polonezi și români de la pictură se întâlnesc în perioada 20-25 august 2018 la Cluj-Napoca, în cadrul taberei de pictură „Plein Air – Centenar”. În acest mod sărbătoresc aniversarea centenarului redobândirii independenței de către Polonia și a 100 de ani de la Marea Unire a României. Institutul Polonez din București este partener al evenimentului.

Plein Air-Centenar la Cluj

În timpul șederii lor în România, tinerii artiști de la Academia de Artă „Eugeniusz Geppert” din Wrocław și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca vor realiza lucrări artistice sub îndrumarea cadrelor didactice de la cele două instituții de învățământ superior, dar nu numai. Scopul întâlnirii îl reprezintă și descoperirea unei istorii comune, stabilirea de contacte, schimbul de experiență științifică și artistică.

Prin taberele de creație organizate în Polonia și România, ambele instituții de învățământ superior continuă colaborarea în plan academic și artistic, pe care Institutul Polonez din București o susține încă de la începuturile sale. Primele ateliere din acest an au avut loc în Polonia, următoarele se vor desfășura în pavilionul Departamentului Pictură al UAD Cluj-Napoca din Parcul Central.

Tabăra Plein Air este organizată cu sprijinul Institutului polonez din București, Panemar, Moldovan – Carmangeria Sânnicoara și Smida Park.

Mai multe informații >>>