Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Piesa Dorotei Masłowska, la Fest(in) pe Bulevard

Spectacolul „Un cuplu de români amărâţi vorbitori de polonă” de Dorota Masłowska, în regia Agnieszkăi Glińska de la Teatrul Studio din Varșovia, face parte din programul festivalului Fest(in) pe Bulevard din București. Este o poveste nefirească despre mecanismele excluderii, scrisă cu un umor tăios. Spectacolul este titrat în limba română.

Foto: Franciszka Benedek
Piesa Dorotei Masłowska, la Fest(in) pe Bulevard

Marţi 13 octombrie, 21h00, Sala Majestic

Secţiunea Competitivă – Criza limbajului... limbajul crizei
Teatrul Studio St.I. Witkiewicz, Varşovia (Polonia)

UN CUPLU DE ROMÂNI AMĂRÂŢI, VORBITORI DE POLONĂ

de Dorota Masłowska 

Cu: Marcin Januszkiewicz, Agnieszka Pawełkiewicz, Monika Krzywkowska, Dorota Landowska/Agata Góral, Modest Ruciński 

Regia: Agnieszka Glińska, Decorul: Magdalena Maciejewska, Costumele: Agnieszka Zawadowska, Muzica: Jan Duszyński, Light design: Jacqueline Sobiszewski

Durata: 1h 25 min 
Preţul biletelor: 31,80 lei
Spectacol cu supratitrare în limba română 

Finanțat din fondurile Ministerului Culturii și Patrimoniului Național al Republicii Polone
 

„Agnieszka Glińska îmbracă drama Dorotei Masłowska în realităţile vieţii de zi cu zi, dându-i o nouă formă şi un nou sens. Se joacă, într-un fel, cu personajele ei, creând o imagine caricaturizată a lumii. Eroii ei sunt în căutarea bogăţiei şi a salvării de sărăcie. Vor ceea ce nu au şi să trăiască acolo unde nu le e locul. 
Un cuplu de români amărâţi, vorbitori de poloneză prezintă neputinţa în faţa vieţii, cu toate deciziile noastre stupide şi ridicole; cu atitudinile egocentrice şi celebrităţile care se cred centrul universului. Dar, cel mai important este că atinge adevărurile care dor cel mai tare. Suntem români care vorbesc poloneza sau, pur şi simplu, polonezi care stau la coadă, căutând să afle cum să trăiască.
Spectacolul este o oglindă în care ne putem vedea imperfecţiunile, ascunse în vorbele şi faptele personajelor. Acest absurd poate fi simţit cu intensitate. Nu ne gândim la asta, doar râdem până ne descoperim pe noi în aceste realităţi. Glińska a ştiut ce face şi a făcut asta cu atâta măiestrie, încât nicio imperfecţiune nu e posibilă.”
Agnieszka Kobroń, Afisz Teatralny