Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Pianist polonez, laureat Grammy

Jazzman-ul polonez Włodek Pawlik a primit prestigiosul premiu muzical Grammy pentru albumul „Night in Calisia”, înregistrat împreună cu trompetistul american Randy Brecker și Orchestra Filarmonică din Kalisz, dirijor Adam Klocek. Acesta este primul premiu Grammy din istorie acordat unui muzician polonez pentru un album de jazz.

Foto: CD cover
Pianist polonez, laureat Grammy

Włodek Pawlik s-a născut în 1958. A absolvit Academia de Muzică din Varșovia, la clasa de pian, sub îndrumarea Barbarei Barbary Hesse-Bukowskia. A studiat și la Facultatea de jazz a Hochschule fur Musik din Hamburg. De câțiva ani și-a obținut doctoratul și predă improvizație la Academia Muzică din Varșovia. A înregistrat 24 de discuri, a compus nenumărate piese de muzică de film.


Albumul „Night in Calisia” a avut premiera pe 19 iunie 2010, în orașul polonez Kalisz. Compozițiile au fost realizate la solicitarea directorului filarmonicii din Kalisz, dirijorul Adam Klocek, cu ocazia aniversării a 1850 de ani de la înființarea orașului. Înregistrarea a fost facută 2 ani mai târziu, în studiourile Radioului Polonez.