Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Pianistul Dominik Wania la Green Hours Jazz Fest

Pianistul Dominik Wania va susține un concert solo duminică, 7 iunie, în închiderea Green Hours Jazz Fest din București. Concertul muzicianului polonez va fi precedat de cel al Luizei Zan cu Alex Harding și Peter Sarik.

Pianistul Dominik Wania la Green Hours Jazz Fest

Dominik Wania a început să studieze pianul la vârsta de trei ani. A absolvit Academia de Muzică din Cracovia în 2005, iar între anii 2006-2008 a studiat la Facultatea de Jazz din cadrul New England Conservatory of Music din Boston (SUA) în baza unei burse acordate de fundația americană „Helena Kennedy”.

În iunie 2013 a lansat, în formula de trio, albumul de debut intitulat „Ravel” (o interpretare în manieră jazz a suitei pentru pian „Miroirs” a compozitorului francez Maurice Ravel).

În 2014 a primit 3 premii „Fryderyk” (cel mai prestigios premiul muzical din Polonia) la categoriile: „Albumul Jazz al Anului”, „Artistul Jazz al Anului” și „Debutul Jazz al Anului”.

A colaborat de-a lungul timpului cu numeroși muzicieni importanți: Tomasz Stańko, Marcus Miller, Dave Liebman, Lee Konitz, Anders Jormin, Marilyn Mazur, Joey Baron, Nguyen Le, Piotr Wojtasik ș.a.

Pe lângă cariera artistică, Wania desfășoară și o activitate pedagogică, predând pianul la Academia de Muzică din Cracovia și la Institutul de Jazz al Academiei de Muzică din Katowice.