Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Panufnik la Noaptea Institutelor Culturale

Muzică contemporană în ritm de jazz! Asta vă propunem de Noaptea Institutelor Culturale, pe 20 iunie. Împreună cu Institutul Goethe, aducem în grădina clubului Green Hours o formație polono-germană care va reinterpreta muzica clasică în manieră jazz. Vor fi două seturi (cu pauză), pe care nu trebuie să le ratați!

Panufnik la Noaptea Institutelor Culturale

20 iunie, ora 20.00 - Club Green Hours, Calea Victoriei nr. 120 (2 seturi)

Wacław Zimpel Quartet nu înseamnă doar patru personalități muzicale, ci și pasiuni comune, dorința de a experimenta și de a păstra tradițiile europene în muzică. În cadrul Nopții Institutelor, cvartetul va interpreta, în manieră jazz, lucrări ale compozitorului polonez de muzică clasică Andrzej Panufnik, în încercarea de a-l aduce cât mai aproape publicului.

În urmă cu un an, Wacław Zimpel a înființat acest cvartet împreună cu Krzysztof Dys, Christian Ramond și Klaus Kugel. Zimpel este unul dintre cei mai tineri și mai de succes clarinetiși ai scenei europene de free jazz. Cei patru muzicieni au mai multe surse de inspirație: muzică clasică rusă, de la Scriabin până la Prokofiev, Klezmer și sunete slave, numeroase experiențe și colaborări cu grupuri internaționale.
Concertul are loc la invitația Institutului Polonez și al Goethe-Institut.

Klaus Kugel - tobe (Germania)

Wacław Zimpel - clarinet (Polonia)

Christian Ramond - contrabas (Germania)

Krzysztof Dys - clape (Polonia)

Concertul se înscrie în seria de evenimente menite să marcheze aniversarea a 100 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai proeminenți compozitori polonezi ai secolului XX - Andrzej Panufnik.