Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Noapte poloneză la Universitatea din București

Pentru o seară, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine devine cel mai „polonez” loc din București! Printre atracțiile pe care le-am pregătit împreună cu studenții pentru ziua de vineri, 16 decembrie, se află și performance-ul actorului Lari Giorgescu și percuționistului Lucian Maxim, dar și proiecția unui film despre muzica rock din Polonia. Vă invităm, intrarea va fi liberă.

Noapte poloneză la Universitatea din București

Renumitul actor al tinerei generații Lari Giorgescu, cunoscut de pe băncile Teatrului Național din București, împreună cu Lucian Maxim vor duce spectatorii în lumea fascinantă a eroului din romanul „Morfina” al lui Szczepan Twardoch (n. 1979), un scriitor foarte popular în Polonia. Reprezentația artiștilor români este un fel de teatru radiofonic live. Romanul lui Twardoch a apărut în România în anul 2015, iar autoarea traducerii este dr. Cristina Godun, profesor de limba polonă la Universitatea din București. Performance-ul începe la ora 23.00.

Al doilea moment din programul Nopții Culturii Poloneze, pe care îl recomandăm în mod special, este proiecția filmului documentar „Beats of Freedom - Strigătul libertății”, care vorbește despre scena muzicii rock în Polonia anilor ’80. În această perioadă și-au început cariera unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni rock din Polonia. Filmul va putea fi vizionat în aula Consiliului Facultății la ora 02.00.

Organizatorul evenimentului de vineri, care are caracter deschis pentru toți cei interesați de Polonia, este Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS) a Universității din București, cu sprijinul Institutului Polonez din București.

Studenții au avut grijă ca, pe lângă performance-ul și filmul amintite, să pregătească multe alte atracții pe parcursul nopții, care se va desfășura între orele 20.45-05.00. Vizitatorii vor putea participa la ateliere de limbă și concursuri cu premii, vor putea vedea dansuri tradiționale poloneze și degusta produse culinare poloneze sau chiar vor putea să-și încerce puterile la karaoke.

Noaptea Culturii Poloneze va avea loc vineri, 16 decembrie, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București, str. Pitar Moș nr. 7-13.

Verifică programul detaliat al Nopții Culturii Poloneze www.facebook.com